Jadetanssi - osa 89

Kaksi pommipalloa lähestyy meitä vasemmalta ja oikealta. Ohjaamon valot muuttuvat punertaviksi, kun mestari Bomfel kytkee plasmakilven päälle. Seuraan Bomfelin mustan metallilaatikon hyörinää kojetaulujen edessä. Jotain jännittävää tapahtuu pian, sillä mestari lukittautui lattiaan. Ennen kuin ehdin ajatella mitään, helipumpperi tekee äkkinäisen nousun ylös. Altamme kuuluu kahden sädeammuksen ujeltava vihellys ja sen perään tärisyttävät rämähdykset, kun pommipallot ampuvat toisensa tohjoksi. Kookas lentokoneemme osaa olla näköjään tarvittaessa ketterä liikkeissään. Käännymme ympäri, ja Bomfel huomauttaa.

- Katsokaa tuonne! Tuolla katonrajassa on suuri halli. Menemme sinne!

Nytkähtelemme nopeiden liikkeiden tahdissa ja ajamme isoon tekniseen tilaan, jossa seisoo yksinäinen kanuuna. Tykillä on kokoa usean kerroksen verran, ja se on suunnattu kohti kallion seinää. Kiertelemme valtavan aseen ympärillä yrittäen ottaa selvää sen käyttötarkoituksesta. Skannerimme ovat mitanneet kojeen ja arvioivat sen olevan suuri elektromagneettisia pulsseja lähettävä tuhoamisväline. Rex on huolissaan.

- Tuolla aseella voi tuhota miljoonia elektronisia laitteita. Tämä selittää myös takanamme olevan jättiläismäisen sähkölaitoksen. Sähköä tarvitaan valtavat määrät tuollaisen aseen lataamiseen.

Kojetaulussa alkavat hälytysvalot välkkyä ja ohjaamossa kuuluu piipittävä ääni. Saamme jälleen seuraa. Uudet pommipallot lennähtävät halliin ja alkavat välittömästi sylkeä tuhovoimaa päällemme. Plasmakilpi pidättelee iskuja, jotka kimpoavat läpinäkyvän suojan pinnasta luolan seinämiin pudottaen lattialle suuria lohkareita. Bomfel kertoo suunnitelmistaan tyynenä.

- Emme voi jättää Fatimalle tuollaista asetta!

Tuulilasi himmenee ja pulssikeskitin vingahtaa jälleen. Silmänräpäyksessä valojuova välähtää kohti tykkiä, joka pirstaloituu tuhannen päreiksi. Lenturimme tekee täyskäännöksen ja kiihdytämme takaisin generaattorihalliin. Pommipalloja lentää ympärillemme yhä vain enemmän ja taukoamaton sädekimppujen höykytys seuraa meitä sähkölaitoksen puolelle. Katson sivuikkunasta, miten romuttuneita pommipalloja putoilee hallin lattialle punahehkuisen tulipalon saattelemana. Osa iskuista on kimmonnut takaisin kohti toisia pommipalloja. Olemme lyhyessä ajassa saaneet melkoista tuhoa aikaiseksi. Tämä on oikea romutusralli. Helipumpperimme kiertelee hallissa kuin etsien pakoreittiä yrittäen samalla väistellä tuhoisia iskuja. Pian Kauko huudahtaa.

- Tuolla! Katsokaa!

Julkaistu torstaina 5.4.2018 klo 17:52 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 88
Seuraava
Jadetanssi - osa 90