Jadetanssi - osa 222

Rex on hälyttänyt kommunikointilinkillään Kaukon valmiustilaan. Iso-Iita odottelee meitä koneet hyrräten. Ahtaudumme kiireesti sisään. Kauko polkaisee auton liikkeelle, vaikka olemme vielä käytävässä levitaatioasut yllä. Riisumme ne liikkeessä. Anneli ohjataan makuutilaa, jossa hänet laitetaan makuukapseliin. Rex selittää sen olevan ainoa turvallinen paikka automme alkaessa keinua ja kääntyillä hetken kuluttua. Kapselin kansi sulkeutuu ja valot makuutilassa sammuvat. Harppaamme ohjaamoon ja sijoitamme ahterimme tuoleille niin pian kuin kykenemme. Turvavaljaat putoavat niskaamme. Kaikkialla on kovan kiireen ilmapiiri. Iso-Iita keikkuu vauhdin kiihtyessä. Rex kehottaa meitä valppauteen.

- Kytken plasmakilven päälle! Pitäkää kiinni, sillä kohta alitamme taas hälytysverkon, vaikka eipä sillä enää niin väliä ole.

Vauhti on nyt huomattavasti kovempaa kuin menomatkalla. Onhan tunneli jo valmis eikä meidän tarvitse muuta kuin vain ajaa. Kuvaruutunäytölleni ilmestyy punainen hälytysviesti. Meitä seurataan! Iso-Iitan ääni ilmestyy kuulokkeisiini.

- Lapset! Saamme seuraa!

Tutka näyttää, että joukko pisteitä lähestyy meitä tunnelissa. Automme tärähtää. Iso-Iita on taas äänessä.

- Ne ampuvat kovilla! Älkää olko huolissanne, kyllä minun pehmusteeni muutamat ilotulitukset kestävät. Vastaanko samalla mitalla?

Rex istuu etupenkillä Kaukon vieressä ja lataa.

- Anna mennä, iso tyttö! Tiedät, mitä tehdä!

Silmänräpäyksessä kuulen etäältä vaimean latausäänen, joka nousee lopulta korvin kuulumattomaksi. Pian seuraa pulpahdus. Se oli elektromagneettipulssi, joka lähti tunneliin perässämme hiihtävien tuntemattomien jahtaajien suuntaan. Seuraan silmät tarkkoina näyttöni tapahtumia. Ammuksellamme ei ollut toivottua vaikutusta, sillä pisteet seuraavat meitä yhä ja näyttää vielä siltä kuin ne olisivat koko ajan saavuttamassa meidät. Vaunumme on alittanut hälytysverkon, ja käännymme taas pystysuoraan asentoon. Nousemme ylemmäs. Meno on päätä huimaavaa. Mitenkä Anneli mahtaa tämän kokea makuukapselissaan? Rexille syntyy uusi suunnitelma.

- Asetan räjähdepanoksen valmiiksi ja ammun sen matkalla tunnelin seinämään kiinni. Laukaisen panokset, kun olemme etäämmällä. Räjähteet irrottavat seinämästä kiveä, joka tukkii tunnelin takanamme. Toivottavasti siten saamme varjostajamme pysäytettyä.

Kuulen auton ulkopuolelta kolahduksia ja koneiden ääniä.

Julkaistu perjantaina 31.8.2018 klo 17:46 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Tekniikan historia 4/2018
Seuraava
Runokirjan julkistustilaisuus