Jadetanssi - osa 246

Yhdestä hahmosta en voi olla väärässä. Väkijoukon keskellä seisoo hajareisin mustaan ja lähes ihonmyötäiseen asuun pukeutunut henkilö selin meitä kohti. Pitkistä tuuheista ja mustista hiuksista päättelen helposti, että kyseinen hahmo on ensinnäkin nainen ja kaiken lisäksi… Fatima Peso! Miina kääntää katseensa minuun. Hänkin on huomannut saman kuin minä. Pidättelen taas hengitystäni. Miina osoittaa varovasti sormellaan Fatiman lähellä seisovaa hahmoa. Nyt minä huomaan, että noin askeleen mitan päässä seisoo Fatiman uskollinen oikea käsi, pahamaineinen Hälk Folsan! Enää ei ole epäilystäkään, että Pyhän Jaakobin kirkon alla olevassa kellariholvissa on Fatiman ja hänen joukkonsa uusi pyhättö. Olemme tulleet suorastaan ampiaispesään. Lattiatasolla kukaan ei liikahdakaan, mikä haiskahtaa epäilyttävältä ja saa minut hermostumaan. Sitten kuuluu inhottavan tuttu naisääni.

- Rex Anglia… ja ystäväsi… Tiedän, että olette siellä ylhäällä!

Polveni valahtavat tuon kuultuani hyytelöksi. Olemme paljastuneet! Miina puristaa kättäni entistä lujemmin. Vilkuilemme toisiamme. Metalliovi takanamme avautuu ja sieltä astuu parvelle aikaisemmin näkemämme kaksimetrinen androidi. Alhaalta kuuluu Fatiman käsky.

- Hargått! Saata nuo kutsumattomat vieraat eteeni alas!

Tunnen, miten hallin seinustaa kiertävä uloke tärähtää, kun valtava metallikone askeltaa meitä kohti. Pelkään, että koko parveke romahtaa järkäleen alla. Tuijotamme peloissamme hirviötä, jonka kaksi sinistä valoa emittoivaa kameraa tarkkailee meitä. Kone seisahtuu aivan eteemme. Masiinan metallisessa käsiraajassa on teräksisen kiiltelevä sauva, hieman samanlainen, jonka olen nähnyt ennenkin… aivan niin… Hälk Folsanilla. Raaja kohoaa ja iskee sauvan lattiaan. Kumahdus kaikuu hetken suuressa hallissa. Laite käskyttää keinotekoisella äänellään.

- Liikettä… kriik…!

Polveni tutisevat jo ties monettako kertaa tämän patsasjahdin aikana. Kävelemme kohti portaita. Mietin samalla, miten tuo karmea kone mahtuu kapeaan kierreportaikkoon, mutta kovin pitkään minun ei sitä tarvitse kummastella. Laite hyppää ketterästi kaiteen yli ja jymähtää lattialle. Pölypilvi tupsahtaa metallisten jalkojen osuessa maahan. Mestari Bomfel seuraa ja leijuu kevyesti alas portaikon juurelle odottamaan meitä hitaita. Robotti on suoristanut itsensä ja viittaa sauvallaan meitä eteenpäin Fatiman eteen. Kuulen korvakuulokkeestani, miten mestari Bomfel antaa ohjeita Otolle. Bomfel on kytkenyt puhesyntetisaattorinsa kaiuttimen pois päältä ja puhuu ikään kuin ääneti kuulokkeisiimme.

Julkaistu torstaina 27.9.2018 klo 15:52 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 245
Seuraava
Jadetanssi - osa 247