Jadetanssi - osa 308

Ultimum mensis

Rex on taitanut mennä sekaisin eikä tahdo pysyä kärryillä, kuka on minkäkin asian takana.

- Eh, tuota… Entä mikä rooli Rene Tiffalla on kaikessa tässä? Hänkin on ilmoittanut olleensa meidän tukena.

Virkamies Murjantainen ei ylläty.

- En tunne herra Tiffaa enkä tiedä, mitkä ovat hänen motiivinsa teidän seikkailunne suhteen.

Bomfel sen sijaan tuntuu tietävän jotain. Katseemme kääntyvät metallisen laatikon suuntaan tämän kiilautuessa keskemmälle.

- Rex, Rene Tiffa ei ole hallituksen asialla. Hän on halunnut ainoastaan varmistaa, ettei sinulle ja ystävillesi tapahdu mitään kohtalokasta. Rene on kylläkin ollut tietoinen hallituksen operaatiosta, ja siksi hän on ollut huolissaan kuultuaan sinun sotkeutuneen vaaralliseen tehtävään.

Oto on seurannut keskustelua ja osallistuu siihen.

- Mitä Fatimalle ja hänen koplalleen nyt tapahtuu?

Virkamies Murjantainen ottaa esille kangasliinansa ja pyyhkii sillä hiostunutta otsaansa raottaen hieman hattunsa lieriä.

- Fatima Peso jenginsä kanssa joutuu oikeuden eteen, ja toivon hartaasti, että hänelle luetaan pitkä tuomio… Mutta nyt… minun on jatkettava työtäni.

Murjantainen nostaa kaksi sormea huuliensa väliin ja vislaa kimeän vihellyksen merkiksi hallissa yhä seisoville poliiseille. Jokainen kääntyy käskystä ja katoaa prokuraattorinsa seurassa hallin ulkopuolelle. Jäämme pienen hämmennyksen vallassa romuttuneiden robottien keskelle. Ympärillämme leijuu yhä palaneen elektroniikan haju. Lattialla on kaamea sekasotku. Kapuamme takaisin Iso-Iitan penkeille ja käynnistämme auton.

Julkaistu maanantaina 3.12.2018 klo 19:00 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 307
Seuraava
Jadetanssi - osa 309