Jadetanssi - osa 258

Matkaamme hyvää vauhtia takaisin erämaan halki kulkevalle maantielle. Hermostun jälleen, kun kuulen pahaa ennakoivan piipityksen kojelaudan suunnalta. Se on merkki siitä, ettemme taaskaan ole yksin ja saamme siis kohta seuraa. Rex on havainnut seuraajamme.

- Meitä seurataan… ja seuraajat ovat arvatenkin siivousalan ammattilaisia.

Minua hymyilyttää huvittava vertaus siivousalan ammattilaisiin. Myös Miina ja Oto naurahtavat, mutta meidän hymymme hyytyy nopeasti. Ajoneuvomme heilahtaa uhkaavasti ja samalla ulkoa kuuluu jysähdys. Kauko selostaa tilannetta.

- Ne ampuvat meitä kovilla tai ainakin kovaotteisesti.

Mestari Bomfel on onneksi ennakoinut vastoinkäymiset ja varautunut yllättäviin tilanteisiin kytkemällä plasmakilven päälle. Kilpi torjuu tehokkaasti sädevaikutteiset hyökkäykset. Tätä selostaessani helipumpperi keinahtaa toistamiseen ja jysähdykset ulkona jatkuvat. Jerta Paasus kumppaneineen on nähtävästi päättänyt putsata meidät eikä hyväksy äkkipikaista lähtöämme hänen vieraanvaraisuutensa ääreltä. Ohjaamon valot vaihtuvat yllätyksellisesti punaisiksi. Nyt alkaa tapahtua jotain vakavampaa, sillä varoitusvalaistus syttyy vain todella vaarallisen tilanteen uhatessa. Mestarin keinotekoinen koneääni on vaihteeksi saanut uutta intonaatiota. Tavallisesti mekaaninen ystävämme kun puhuu tasaisen monotonisen synteettisellä äänellä. Nyt äänenvärissä on havaittavissa lievää kiihtymystä.

- Jokin iso lentoalus lähestyy meitä kovaa vauhtia! Varautukaa pahimpaan!

Sepä ei ollut miellyttävä ohje. Huolestuin entisestään. Lasken muiden tapaan ionikuvun jo valmiiksi ylleni, kun en tiedä, mitä on odotettavissa. Koneet käyvät täysillä ja yritämme päästä karkuun ennen kuin pahin pelkomme toteutuu. Varoitusvalot alkavat vilkkua. Aluksemme katolta kuuluu kolinaa. Mestari antaa tilannetiedotuksen.

- Vihollisalus on laskeutunut katollemme!

Vaihdan kameran kuvakulmaa ja suuntaa kuvan yläpuolellemme. Kuvassa näkyy pelkkää mustaa. Tuntematon ajoneuvo peittää kameran näkyvyyden, joten olen nyt pelkän arvauksen varassa. Vauhtimme hidastuu jyrkästi, vaikka ahtimet työntävät tehojaan ulos minkä ehtivät. Rex sammuttaa suuttimet.

- Vihollinen näemmä jarruttaa menoamme, joten lienee parasta nyt säästää moottoreita ja sammuttaa ne väliaikaisesti.

Julkaistu torstaina 11.10.2018 klo 19:24 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 257
Seuraava
Jadetanssi - osa 259