Jadetanssi - osa 120

Huoltotunnelissa on lämmintä. Jos vielä hetken istumme täällä, minua alkaa hikoiluttaa. Tunneli on täynnä putkia ja kaapeleita. Seinän syvennykseen on kyhätty alkeellinen korjauspaja. Seinille on asetettu roikkumaan kaikenlaisia työkaluja ja työpöydällä niitä on lisää. Gorban vaatteet ovat kulahtaneita. Likaiset työhaalarit ovat useita numeroja liian suuret vanhukselle tai sitten mies on reilusti laihtunut sitten housut hankittuaan. Repaleinen paita on paikattu muutaman kerran, ja se on niin ikään likainen ja voitelurasvan tahrima. Harmaat hiukset harottavat joka suuntaan eikä niitä ole leikattu miesmuistiin. Papparainen haluaa tietää lisää aikeistamme.

- Kerroitte etsivänne jotain, jonka Fatima on teiltä ottanut. Mistä tarkalleen ottaen on kysymys?

Rex kertoo lyhyesti jadepatsaasta ja seikkailustamme pilvilinnassa aiemmin päivällä. Vanha mies kuuntelee kiinnostuneena ja vaihtaa vähän väliä asentoaan. Liekö selässä roikkuva kantamus hankala vai johtuuko kiemurtelu tuolilla jännittävästä tarinastamme. Rex mainitsee myös Fatiman oudon palvontariitin, josta myös mestari Bomfel kertoi. Sen kuultuaan Gorba valpastuu ja nojautuu taas hieman etukenoon kuin jakaakseen kanssamme kohta suuren salaisuuden.

- Vai palvontamenot… Tiedän, mistä puhut. Olen salaa seurannut niitä vuosia.

Rex hämmästyy meidän muiden tavoin ja jatkaa keskustelua.

- Niinkö?

- Kyllä vain. Katsokaapas, täällä pilvilinnassa on vanha teatterisali, joka on muutettu eräänlaiseksi temppeliksi Fatiman ja hänen joukkionsa riittiä varten. Minulla on oma aitiopaikka, sillä teatteri on täynnä salaisia käytäviä ja salaluukkuja. Yksi niistä sijaitsee kattokruunun tyvessä. Sieltä on erinomaiset näköalat lavalle, jossa menot suoritetaan.

Täh? Gorbahan on kuin oopperan kummitus, joka liikkuu näkymättömänä seinien välissä. Kauko tulee mukaan keskusteluun.

- Kerrot, että se on vanha teatterisali. Onko siellä yleisöä?

- Ei varsinaisesti, mutta eturivin istuimilla istuu usein pitkät rivit ihmisiä. Minulle ei ole näiden vuosien jälkeenkään vielä selvinnyt, mitä nämä uskonnottomat oikein palvovat, mutta jotain pakanallista sen on oltava.

Rex toteaa, että jadepatsaan täytyy olla tuossa teatterisalissa ja sen lavalle kyhätyn temppelin alttarilla samaan tapaan kuin se jo kerran oli Fatiman toisessa tukikohdassa kalliovaltakunnassa.

Julkaistu keskiviikkona 9.5.2018 klo 19:43 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 119
Seuraava
Jadetanssi - osa 121