Jadetanssi - osa 109

Yksi vartijoista heittää mestari Bomfelin ylle metallipeitteen estääkseen tätä laukaisemasta uutta elektronivirtausta. Raajattomana Bomfel ei myöskään pääse poistamaan säteilyä estävää verkkoa. Vartijat lähtevät liikkeelle ja kuljettavat meidät käytävän varrella olevaan ikkunattomaan huoneeseen. Joudumme lukkojen taakse eikä ovessa ole vedintä eikä näkyvää lukitusmekanismiakaan. Miina nostaa metallipeitteen Bomfelin päältä. Kauko toteaa tilanteen toivottomuuden.

- Fatima taisi voittaa tämän erän.

Rex ei näytä lainkaan huolestuneelta.

- Ehkä, mutta ottelu on vielä kesken. Fatima apureineen penkoo varmasti parhaillaan helipumpperiamme löytääkseen jadepatsaan. Voimme yrittää sillä välin päästä pois tästä huoneesta. Onko teillä ehdotuksia?

Katselemme ympärillemme. Pienessä huoneessa ei ole kuin korkeat suorat seinät. Katossa on valaisin ja lattia on samaa metallista materiaalia kuin muutkin kabinetin pinnat. Kauko ottaa puheeksi ilmanvaihdon.

- Jostakin tänne täytyy virrata ilmaa ja ilmanvaihdon pitäisi varmaankin toimia.

Rex yhtyy Kaukon huomioon.

- Olet oikeassa. Katonrajassa täytyy olla ilmanvaihtokanavia. Katto vain on niin korkealla ja valaistus hämärä, ettemme näe, mitä ylhäältä löytyy.

Bomfel surahtaa lattialla ja ottaa osaa keskusteluun.

- Jättäkää se minun huolekseni. Voin levitaatiolaitteellani nousta ylemmäksi ja tarkastella katonrajaa.

Samassa musta kuutio alkaa kohota kohti kattoa ja pysähtyy useiden metrien korkeudelle yläpuolellemme. Bomfel skannaa seiniä, kunnes yhtäkkiä pysähtyy takaseinän keskelle.

- Täällä! Ilmanvaihtokanava on täällä.

Metallirasia laskeutuu lattialle.

- Olitte oikeassa. Huoneesta johtaa ilmanvaihtokanava jonnekin. Yritämmekö paeta sen kautta?

Olen joskus katsellut vanhoja elokuvia, joissa sankarit ryömivät ahtaissa ilmanvaihtokanavissa. Minusta ajatus paeta nyt tuollaista kanavaa pitkin tuntuu huvittavalta ja jossakin mielessä vanhanaikaiselta. Miehet näyttävät kuitenkin olevan tosissaan, joten minunkin lienee parasta pyyhkiä huvittunut hymy huuliltani. Bomfelin metallikuoresta työntyy esiin metallivartinen pihti, jota mestari esittelee pyörittelemällä sitä kattovalon heikossa tuikkeessa. Miina katsoo ilmestystä hämmästyneenä.

- Mestari Bomfel, olet täynnä yllätyksiä!

Julkaistu lauantaina 28.4.2018 klo 8:08 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 108
Seuraava
Jadetanssi - osa 110