Jadetanssi - osa 160

Emme koskaan ole yksin

Mestari Bomfel on havainnut jotain, ja me kaikki kokoonnumme ohjaamon suuren ikkunan ääreen. Helipumpperi on pysäytetty ja tuijotamme mykkinä tuulilasista ulos. Mestari huudahtaa korkealla äänellä.

- Tätä aukiota ei ole kartalla!

Olemme seisahtuneet pienen aukion reunalle. Paikka näyttää raivatulta keskelle viidakkoa. Alue on kuin jokin hiekkaranta, sillä kun matelemme hitaasti vielä vähän eteenpäin, avautuu oikealla valtava sisäjärvi. Automme nytkähtää pysähdyksiin, ja Kauko ihmettelee.

- Ohhoh! Katsokaa tuota järveä!

Miinakin kummastelee näkemäänsä.

- Se on valtava! Ja katsokaa, sen keskellä on saari!

Mestari tutkii vimmatusti karttojaan, mutta ei löydä merkintöjä sen enempää aukiosta, järvestä kuin sen keskellä seisovasta saarestakaan. Mestari tuumaa.

- Aivan selvästi tämä on ihmisen tekemä, mutta sitä ei näy kartalla.

Koneet on pysäytetty. Tuijotamme hämmentyneinä luonnonoikkua, mutta havahdumme ohjauspaneelista kuuluvaan varoitussignaaliin. Liikkeentunnistimet ovat havainneet ulkopuolista liikettä. Rex kiinnittää huomiomme toisaalle.

- Hei! Katsokaa! Joku juoksee tuolla meitä kohti ja viittilöi meille!

Nenämme kiinnittyvät tuulilasiin. Kevyesti pukeutunut mieshenkilö juoksee ajoneuvoamme kohti ja heiluttaa molempia käsiään ilmassa. Mies näyttä aseettomalta, mutta mestari ei taida ottaa mitään riskejä, sillä nopeasti hän kytkee puolustusmekanismi valmiustilaan. Miinalla on ehdotus.

- Pitäisikö meidän kysyä tuolta mieheltä, mikä hänellä on hätänä?

Kauko nyökyttää päätään ja Rex vastaa.

- Kyllä. Hän näyttää hätääntyneeltä. Kauko! Menen ulos, mutta suojaa selustaani!

Olen ihmeissäni. Hetken jo luulin, että viidakko on asumaton, eikä täällä tule ketään vastaan. Sitten eteemme ilmaantuu ihminen kuin tyhjästä. Emme ole siis koskaan yksin, ja matkamme on yllätyksiä täynnä, vaikka olisimme sitten keskellä erämaata kaukana kaikesta sivistyksestä. Rex avaa helipumpperin sivuoven. Seuraamme toimitusta Miinan kanssa. Ulkoa tulvahtaa lämmin henkäys, kun kuumaa ilmaa puskee sisään miellyttävästi viilennettyyn hyttiimme. Rex astuu ulos ja Kauko seuraa silmä tarkkana tuntemattoman miehen kohtaamista.

Julkaistu maanantaina 25.6.2018 klo 17:19 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 159
Seuraava
Jadetanssi - osa 161