Jadetanssi - osa 182

Professori Borloff on jollakin kumman ilveellä saanut yhteyden kuljetussukkulaan.

- Ystävät! Onnistuin muodostamaan yhteyden ajokkiinne! Toivottavasti lähtönne sujui hyvin. Laukaisin pelastuskapselin pintaan, ja se herätti toivottua kiinnostusta yllä lentelevässä vieraassamme. Teillä on nyt muutama minuutti aikaa siirtyä kulkupeliinne ennen kuin pakonne huomataan. Toivotan teille hyvää matkaa!

Rex ja Kauko kiittelevät proffaa, ja yhteys katkeaa. Alan havaita veden vaalenevan eli olemme nousemassa pintaan. Mestarilla takaistuimella on myös hyviä uutisia.

- Olen ohjannut helipumpperin viidakkotielle odottamaan. Se on yhä häivepeitteen suojissa, joten sitä ei havaita toistaiseksi.

Sukkula koskettaa järven pohjaa ja ilmestyy samalla pinnalle. Ajotietokoneen arvio matka-ajan pituudesta piti paikkansa täsmällisesti, ja saamme vielä tilannetiedotuksenkin.

- Pintaudumme… Odottakaa, kunnes kuljetin on täysin pysähtynyt…

Ajoneuvo rullaa rantavedessä kohti viidakkotietä ja pysähtyy lopulta puiden katveeseen. Turvavaljaat löystyvät ja nousevat takaisin säilytysasentoon. Sivuovet nousevat ja kirkas auringonvalo melkein sokaisee meidät. Olemmehan olleet keinovalossa vuorokauden. Rex ohjelmoi kuljettimen palaamaan takaisin tutkimusasemalle.

- Lähetän tämän sukkulan takaisin lähtöpisteeseensä. Siirtykää nyt helipumpperiin, niin kosketan tätä paluukäskyä, jolloin laite aloittaa paluunsa kahdenkymmenen sekunnin kuluttua.

Mestari poistaa häivesuojuksen, jotta pääsemme sisään. Rex juoksee joukkoomme viimeisenä. Katsahdamme vielä kerran, kun sukkulan ovet laskeutuvat ja ajopeli kääntyy takaisin sukelluksiin. Istumme jälleen tutussa ohjaamossa ja taas häivepeitteen suojissa. Tuntemattomasta lentolaitteesta ei näy jälkeäkään. Ihmettelen, minne se on mahtanut kadota, mutta emme jää sitä odottelemaankaan, vaan käynnistämme moottorit ja suuntaamme viidakkotietä eteenpäin. Muutaman ajan kuluttua Kauko huokaisee helpotuksesta.

- Se oli melkoinen äkkilähtö. Emme ehtineet pitkään olla professorin vieraina.

Oto on hämillään seikkailustamme.

- Professorin laboratorio oli erikoinen kokemus. En tiennyt, että valtiolla on ollut tuollaisia salaisia tutkimusasemia tällaisilla syrjäseuduilla.

Yllätys se oli meille muillekin.

Julkaistu perjantaina 20.7.2018 klo 17:24 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 181
Seuraava
Jadetanssi - osa 183