Tapahtumapaikat
Jadetanssi-romaanin tapahtumat alkavat kaupungista nimeltä Blandannan, johon seikkailu myös päättyy. Nimi on peräisin ruotsin kielen sanoista bland annan, jotka tarkoittavat suomennettuina muun muassa. Mustassa Maassa seikkailijat pistäytyvät Bar Mycka -kahvilaan. Idean tälle nimelle sain, kun kuljin eräällä bussilla Helsingissä ja sen määränpäänä oli Myyrmäki Vantaalla. Myyrmäki on ruotsiksi Myrbacka. Tämän sanan olen jakanut kahteen osaan eli myr ja backa ja jälleen sanamuunnossääntöjen mukaan vaihtanut alkutavut keskenään, jolloin syntyvät sanat Bar ja Mycka. Musta Maa puolestaan on keinotekoinen saari, jota asuttavat alamaailman rikolliset ja muut hämärämiehet.
Mammora on suuri viihdekaupunki keskellä erämaata. Nimi on mukaelma mammona-sanasta ja viittaa rahan valtaan, joka Mammorassa kieltämättä on alati läsnä. Valtakunnan suurin kaupunki on miljoonien asukkaiden täyttämä Fitter Bungers. Sanat ovat muunnoksia englannin kielen sanasta butterfingers, joka kirjaimellisesti tarkoittaa suomeksi poropeukalo. Jorflebb on satamakaupunki maanteiden suuressa risteyksessä. Nimi on sanamuunnossa ruotsin kielen sanoista fler ja jobb, jotka tarkoittavat suomeksi lisää työpaikkoja. Rothenburg ja sen Pyhän Jaakobin kirkko ovat todellisia kohteita Baijerin osavaltiossa etelä-Saksassa. Seikkailijoiden kierrellessä kaupungin kapeilla kaduilla hain apua kyseisen kaupungin kartasta, joten kujat, kadut, aukiot ja muut kirjassa mainitut kohteet ovat oikeilla paikoillaan. Professori Borloff esittelee jotakuinkin perusteellisesti Asema 316 -laboratorion, joten sen kuvauksen voi lukea romaanista.
Koneet ja laitteet
Toinen seikkailuromaanini sijoittuu jonnekin muutaman tuhannen vuoden päähän tulevaisuuteen. Tarkkaa ajankohtaa kirjassa ei mainita, mutta monet viittaukset esimerkiksi 1900- ja 2000-luvulle puhuvat antiikin ajasta. Tulevaisuudessa on luonnollisesti paljon koneita ja laitteita, joita ei ole vielä meidän päivinämme keksitty. Jadetanssi-romaanissa näihin kuitenkin saa ensikosketuksen. Mielenkiintoisin laite lienee hovertti, jonka keksin ja toimintaperiaatteen kehittelin jo vuosia sitten. Samainen laite esiintyy ensimmäisen kerran jo Koskenlaskija-romaanissani. Tarinassa on iso liuta erikoisia laitteita, joita ei ole selitetty nimeä enempää, mutta näinhän se fiktiivisissä scifi-romaaneissa usein on. Näytteeksi voin mainita muutamia, kuten hopliittihaarniskan, joka on saanut nimensä hopliitti-sanasta. Hopliitti oli muinainen kreikkalainen raskasaseinen jalkaväen sotilas. Kofferttigondoli-sana pitää sisällään koffertti-sanan, joka tarkoittaa matka-arkkua tai matkalaukkua. Lisää eriskummallisista laitteista voi lukea Jadetanssi-romaanista.