Jadetanssi - osa 282

Renen kertomus kuulostaa kiehtovalta. Olen yhdistävinäni joitakin sen osia ikivanhoihin saagoihin, mutta en tunne niitä sen tarkemmin, joten jään nyt vain kuuntelemaan, miten Renen eepos jatkuu.

- Juomanlaskijoiden yhdyskunta eli nyt pilvilinnaksi kutsutulla ilma-aluksella. Korkeimpien johtajien eli jumalallisten juomanlaskijoiden päätöksellä yhdyskunta jäi sijoilleen eikä enää palannut maan pinnalle estääkseen katastrofin toistumisen. Ihmiset maan päällä sen sijaan jatkoivat omaa elämäänsä ja kehittyivät vuosisatojen ja vuosituhansien aikana. Juomanlaskijat seurasivat koko ajan kehityksen kulkua aitiopaikaltaan ja vain harvoin puuttuivat ihmiselämän vaiheisiin. Myös juomanlaskijoiden tiede kehittyi korkeuksissa ja jossakin vaiheessa lääketiede oli jo niin pitkällä, että sitä päätettiin kokeilla maalla asuviin ihmisiin. Jumalallisten juomanlaskijoiden neuvosto päätti pitkän harkinnan jälkeen suorittaa keinohedelmöityksen maan ihmisen kanssa nähdäkseen, miten lisääntyminen onnistuisi. Maailmanhistorian tunnetuimpiin historiankirjoituksiin lukeutuva legenda kertoo tästä keinohedelmöityksestä ja lapsen syntymästä, joten minun lienee turha sitä toistaa. Voitte tutustua taruun historiatietokoneenne tiedoilla.

Rene nousee tuolilta ja käy kirjoituspöydän luona näppäilemässä jotain laitetta ja palaa takaisin tuolien muodostaman ympyrän keskelle jääden siihen seisomaan. Pian kirjaston ovi käy ja kaksi lakeijaa tuo meille virvokkeita.

- Saanen tarjota teille virvokkeita. Juttuni kuivaa suuta ja tekin varmasti haluatte virkistäytyä historialuentoni lomassa.

Kauko on ilmiselvästi ihastunut Renen tarinointiin.

- Rene, miten juomanlaskijoiden tarina jatkuu?

Rene istahtaa virvokelasinsa kanssa pehmeälle tuolilleen.

- Keinohedelmöitys onnistui ja juomanlaskijoille syntyi jälkeläinen maan päälle. Perimätieto kertoo, että tämä mies kykeni ihmetekoihin, mutta tarkalleen ottaen ne eivät olleet ihmeitä vaan juomanlaskijoiden äärimmäisen korkealle kehittyneen tieteen sovellutuksia. Kerrotaan tämän miehen muuttaneen veden viiniksi, vaikka oikeastaan hän vain sekoitti viinitiivistettä veteen. Myös kerrotaan hänen parantaneen sokean näön, mutta tämäkin ihmeteko oli ainoastaan juomanlaskijoiden lääketieteen saavutuksia.

Rex näyttää vaivaantuneelta. Hän ei taida sulattaa Renen juttuja.

- Mistä sinä, Rene, tiedät kaiken tuon kertomasi?

Isäntämme nojautuu eteenpäin ja valmistautuu vastamaan. Odotamme kaikki kieli pitkänä vastausta oikeutettuun kysymykseen.

Julkaistu tiistaina 6.11.2018 klo 18:06 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 281
Seuraava
Jadetanssi - osa 283