Jadetanssi - osa 299

Latauksesta syntynyt vingahdus katoaa ja taas kuuluu metallisia kolinoita sekä sivuilta että katolta. Mestari selittää tapahtumia.

- Käskytin Iso-Iitaa lataamaan impulssiaseet. Saamme niihin energiaa valokaarista. Auton oma energiataso ei riitä aseiden laukaisemiseen.

Auton molemmilla puolilla välähtää sokaiseva valkoinen leimahdus. Keltaiset kilpurit ovat kadonneet samoin kuin kahlitsevat valokaaret. Rex on hämmästynyt kuten me muutkin.

- Mestari, mitä juuri tapahtui?

Musta metallilaatikko on kiinnittynyt auton lattiaan ilmeisesti jonkinlaisella magneettisella otteella. Iso-Iita ajaa melkoista vauhtia ja auto heilahtelee huonokuntoisen maantien päällä niin, että turvavaljaat ovat paikallaan. Mestari Bomfel selittää tapahtumia.

- Äskeinen välähdys tuli impulssiaseesta, joka on sijoitettu auton katolle. Se suuntaa dematerialisointi-impulsseja täyden ympyrän ympärillemme muuntaen kaiken elottoman suurin piirtein atomeiksi.

Miina on huolissaan.

- Mitä tapahtui niiden kilpureiden kuljettajille?

Mestarin metallikuoren sisältä kuuluu vaimeaa surinaa kameroiden suunnatessa ja tarkentaessa kysyjään.

- Olkaa huoleti. Näette kuvaruuduiltanne, että autoissa ei ollut eläviä kuljettajia. Niitä kuljetettiin kauko-ohjauksella. Skannasin varmuuden vuoksi eloperäisen aineksen ennen kuin annoin Iso-Iitalle laukaisukäskyn.

Kesken mestarin selostuksen pärähtää hälytysääni jälleen soimaan. Saamme taas seuraa. Tutkamonitorissa tuntematon alus lähestyy meitä takaa ja saavuttaa nopeasti. Ajamme jo nyt täysillä emmekä voi nostaa vauhtia tien huonokuntoisuuden ja kurvikkuuden vuoksi. Automme ylle ilmestyy vihreä ionikupu.

Julkaistu perjantaina 23.11.2018 klo 17:37 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 298
Seuraava
Jadetanssi - osa 300