Jadetanssi - osa 26

Temppelissä tapahtuu kummia. Minulla on tunne, että täällä seinät liikkuvat. Nykäisen varovasti Miinan hihasta ja kerron havainnostani. Kulkueemme pysähtyy ja käännymme katsomaan kauempana siintävää takaseinää, jossa hetki sitten oli ovi mutta ei ole enää. Samalla hetkellä näemme tumman hahmon vilistävän pylväiden takaa käytävän yli. Hämärässä valaistuksessa emme erota, mitä perällä tapahtuu. Tiivistämme ja askellamme varovasti käytävää pitkin eteenpäin. Yhtäkkiä joukkuettamme nyt johtava Kauko levittää kätensä ja huudahtaa.

- Seis!

Jähmetymme. Kauko osoittaa pylväiden väliin viritettyä ansalankaa, jonka olimme vähällä katkaista. Etäältä kuuluu hiipivien askelien ääniä. Rex huutaa.

- Kuka siellä!

Emme saa vastausta ja olemme ymmällämme, mitä nyt pitäisi tehdä tai mihin meidän on seuraavaksi mentävä. Minua alkaa jo vähän pelottaa. Ainakin olen jännityksestä jäykkänä toisin kuin muu seurue, jolle tämä kaikki tuntuu olevan arkipäivää tai ainakin he näyttäytyvät levollisilta. Rex vinkkaa meitä jatkamaan pylväiden väliin, mutta retkemme keskeytyy, kun edessämme seisoo musta-asuinen hahmo. Minusta se muistuttaa Tom Orrowin kuvailemaa ninjaa. Kasvot on peitetty mustalla liinalla niin, että vain silmien kohdalla on pieni viirumainen aukko. Katseeni kulkee salamannopeasti kiireestä kantapäähän ja huomaan, ettei tyypillä ole kenkiä vaan ainoastaan mustat sukat jalkaterien peittona. Säihkyvä samuraimiekka välkehtii valon tuikkeessa. Koko ryhmämme perääntyy pari askelta. Mustat, kiiltävät silmät tarkkailevat meitä samalla kun miekka hitaasti halkoo ilmaa edessämme. Pakenemme vitkaan askel kerrallaan käytävän toiselle puolelle pylväiden lomasta yhä vain pimeämmälle puolelle ja kierrämme paksun pylvään taakse. Rex kaivaa laukustaan pienen rasian. Ninja ilmestyy eteemme kuin tyhjästä. En kuullut askelia tai muutakaan ääntä aivan kuin hahmo liikkuisi ilmassa. Kuuluu viheltävä ääni, kun terävä miekka halkaisee ilmamassan. Rex viskaa rasiansa lattialle ja edustamme täyttyy paksulla harmaalla savulla. Se on savupommi. Pakenemme savuverhon suojissa käytävän yli vastakkaisten pylväiden taakse. Alan hahmottaa Rexin suunnitelmaa. Yritämme houkutella vieraan ansaan, jonka olimme hetki sitten vähällä itse laukaista. Kauko jää käytävän keskelle ansalangan toiselle puolelle. Rex huutaa tuntemattomalle ja kehottaa tätä etsimään meitä. Miina vierittää kaksi marmorikuulaa lattialle. Ne pysähtyvät keskelle käytävää.

Julkaistu perjantaina 26.1.2018 klo 18:03 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 25
Seuraava
Jadetanssi - osa 27