Jadetanssi - osa 150

Laulunsa sanojen mukaisesti Pirgel ei kykene irrottamaan katsettaan Baby Blusta. Mieshän näyttää olevan rakastunut päätä pahkaa nuoreen sopraanoon, joka hieman punastellen kuuntelee melodista rakkaudentunnusta. Pitkähköksi venähtänyt kappale päättyy viimein, ja Baby Blu luo katseensa kainostellen katuun. Laulajatar on selvästi ihastunut Pirgeliin ja on otettu rakkauslaulusta. Pitkän hiljaisuuden jälkeen Baby lopulta nostaa katseensa ja avaa suunsa.

- Se oli kaunista, mutta enhän edes tiedä sinun nimeäsi.

Pirgel lähestyy Babyä ja jää seisomaan aivan tämän eteen ja vastaa.

- Olen Pirgel ja taidan olla enemmän kuin ihastunut sinuun.

Nuoret katsovat toisiaan silmiin. Baby jatkaa varovaisella äänellä.

- Pirgel, kiitos.

Kumpikin miettii, miten tästä jatketaan, kunnes Pirgel lopulta rohkaisee itsensä ja ehdottaa.

- Baby Blu, lähtisitkö kanssani päivälliselle?

Olen näkevinäni ruusunpunan kohoamista Babyn poskilla. Pirgelin silmät säkenöivät, mutta Baby epäröi.

- Pirgel, kiitoksia kutsusta, mutta tänään en voi illastaa. Minulle kävisi paremmin huominen.

Miehen katseessa on aistittavissa hivenen pettymystä, mutta Pirgel suostuu. Pari toivottaa toisilleen hyvää illanjatkoa ja eroaa. Baby Blu kävelee ajatuksissaan pitkin puistokatua. Samalla alkaa taustalla soida I Wonder -niminen laulukappale, jota on aikoinaan esittänyt sellainen ryhmä kuin Abba. Soitinyhtye on minulle suuri tuntemattomuus, mutta taas kerran historiatietokoneeni valaisee kyseessä olevan vanha kvartetti samoilta vuosisadoilta kuin edellisetkin laulunumerot. Melodinen balladi on kaunista kuunneltavaa niin, että suosittelenkin jälleen sinulle rakas lukijani, että kaivat kyseisen laulun kuunneltavaksesi, jos sen vain jostakin käsiisi saat. Baby laulaa kauniisti musiikin mukana.

Esitys siirtyy Pirgeliin, joka on asettunut hotelliin yöksi. Mies makaa selällään huolettoman oloisesti sängyssä ja tuijottaa kattoon kädet niskan alla. Taustamusiikki vaihtuu taas. Tämä virtuaaliesitys taitaa olla jonkin sortin musikaali. Minulla on tunne, että juoni etenee musiikin tahdissa tai sitten päinvastoin. Pirgel nousee ylös ja seisahtuu ikkunan eteen katsoen jonnekin kaukaisuuteen. Nuori mies alkaa laulaa yksikseen Kari Kuivalaisen säveltämää ja sanoittamaa laulua Päivä kahden ihmisen. Ihana rakkauslaulu on ehdottomasti kuulemisen arvoinen ja varmaan jo arvaatkin rakas lukijani, että kehotan sinua nyt kuuntelemaan tämän laulun.

Julkaistu keskiviikkona 13.6.2018 klo 17:45 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 149
Seuraava
Jadetanssi - osa 151