Jadetanssi - osa 134

Hovertti jää leijumaan pariovelle. Rex toteaa, että taidamme olla perillä, ja alamme välittömästi etsiä tuplaoven avausmekanismia. Oven pielestä löytyykin pieni kansi, jonka takana on kaksi yksinkertaista painonappia. Toinen on vihreä ja toinen on punainen. Päättelemme, että vihreä painonappi avaa ovet siinä missä punainen sulkee ne. Vilkaisemme nopeasti toisiamme kuin hakeaksemme tukea ja vahvistusta. Emme kuitenkaan aikaile. Rex painaa rohkeasti vihreän napin pohjaan, jolloin raskastekoiset ovet avautuvat metallisen kolinan säestämänä. Kammiosta tulvahtaa tyypillinen jätehuoneen haju. Käännämme hetkeksi päämme sivulle, kunnes pahin löyhkä on ohi. Kauko riisuu hovertin ohjauslasit päästään ja avaa keskustelun.

- Mitä teemme hovertille? Emme voi ottaa sitä mukaan. Kuten kuulitte, hovertin haltijaa odottaa elinikäinen vankeus, jos hänet tavataan laite hallussaan.

Rex osallistuu keskusteluun.

- Olet oikeassa. Meidän täytyy jättää se tänne. Gorba varmaankin löytää sen.

Emme ehdi piilottaa hoverttia, kun se lennähtää nopeasti takaisin hämärään käytävään. Seuraamme hetken aikaa valopistettä, kunnes se katoaa lopulta kulman taakse. Siirrymme jätekammioon. Rex sulkee ovet. Suhteellisen siistin kammion perällä on nosto-ovi, joka kaikesta päätellen johtaa ulos pilvilinnasta. Vedämme levitaatioasut yllemme ja valmistaudumme poistumaan. Jälleen ovenpielessä on kaksi painonappia ja taas painamme vihreää nappulaa. Ovi alkaa nousta hitaasti ylös. Emme malta odottaa oven täyttä avautumista vaan pujahdamme leijuen ulos oven raosta. Kaiken lämpimän jälkeen ulkona odottaa viileä ilmanala, ja ihoni menee kananlihalle. Ulkona on säkkipimeää. Kellohan näyttää aamuyötä. Leijumme tyhjän päällä ja sukellamme välittömästi pilvilinnan alapuolelle, josta keskiyöllä aloitimme tuntemattoman seikkailumme. Kääntyilemme holtittomasti etsien helipumpperiamme. Tiivistämme lähemmäksi toisiamme. Rex toteaa huolestuneena.

- En näe helipumpperia enkä mestaria. Meidän täytyy leijua keskemmälle.

Kauko jatkaa.

- Kyllä, helipumpperimme täytyy olla aivan pilvilinnan alapuolella.

Taivaan kylmyys alkaa käydä luihin ja ytimiin. Jos pian ei tapahdu jotain, alan toden teolla palella. Yritän pysyä lämpimänä liikuttelemalla jalkojani ja käsiäni.

Julkaistu lauantaina 26.5.2018 klo 18:41 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 133
Seuraava
Jadetanssi - osa 135