Jadetanssi - osa 21

Rex hälventää mahdollista epätoivoa huomauttamalla, että roisto oli hyvin varustautunut oudolla liikkuvalla pallolla ja nelikopterilla. Jos nämä vempeleet eivät ole itse tehtyjä, on jonkun täytynyt tehdä ne tilaustyönä, joten siitä saamme toisen johtolangan. Rex päättelee kuulemansa perusteella lisää vihjeitä.

- Pystymme myös selvittämään, ketkä kaikki ovat kiinnostuneita jadepatsaasta, joten eiköhän tässä työmaata ole yllin kyllin. Emme myöskään saa unohtaa Englantia. Sieltä saattaa löytyä lisää viitteitä patsaan nykyisen olinpaikan selvittämiseksi, mutta eipä vielä mennä niin pitkälle.

Kaikki tuntuvat olevan innoissaan. Innoissani olen minäkin. En ole ennen ollut mukana etsivätoimiston tutkimuksissa. Ymmärrän, että tämä pulma on riittävän haasteellinen tälle vaativalle toimistolle, joka ei ratko aivan pieniä taskuvarkauksia vaan ottaa tehtäväkseen vain ne ylitsepääsemättömät toimeksiannot, jotka muut ovat jo ehtineet hylätä.

Palaan alkuiltapäivästä kotiin ja matkalla mietin niinkin hullunkurista asiaa kuin mitä laitan päälleni tutkimusmatkalle. Enhän vielä edes tiedä, mihin kaikkeen joudun, joten päädyn käytännölliseen arkivaatetukseen tai siihen, mitä nyt vaatekaapista sattuu löytymään. Alan heti pakata tuiki tarpeellisia tavaroita pienehköön matkalaukkuuni. Ainakin älysilmälasini ja siihen riittävästi tallennuskapasiteettia pitää ottaa mukaan. Laitteet on syytä tankata ennen maanantaita. Onneksi nämä vetykäyttöiset härvelit toimivat vetytäyttöjen jälkeen tyypillisesti vähintään vuoden ajan. Tarkistan silmikkoni kameran. Tarkkuus on riittävä ja kuvien terävyys erinomainen. Lasit äänittävät stereona molemmin puolin päätä sankojen varressa olevilla mikroskooppisilla mikrofoneilla. Sisäänrakennettu gyroskooppi ja paikannuslaite sijoittavat minut kartalle, joten tiedän jatkuvasti, missä liikun. Silmikko on langattomasti yhteydessä keskuslaitteeseeni, jonka pujotan takkini vasemmassa hihassa olevaan sivutaskuun. En vielä tiedä, mihin tässä joudumme, joten tämän enempää en osaa valmistautua.

Ilta saapuu tavalliseen tapaan, mutta tällä kertaa en tahdo saada unta. Jännitän huomista seikkailupäivää ja päässäni liikkuu kaikenlaisia kuvitelmia kiinalaiskorttelista. En ole koskaan aiemmin käynyt tuossa kaupunginosassa, vaikka olen koko ikäni asunut Blandannanissa. Kaupunkilaiset kyllä vierailevat korttelissa tuon tuostakin ja ostavat etenkin aasialaisia ruokatarvikkeita ja koriste-esineitä paikallisista puodeista. Minulle kiinalaiskortteli on jäänyt etäiseksi ja hieman mystiseksi paikaksi.

Julkaistu sunnuntaina 21.1.2018 klo 15:03 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 20
Seuraava
Jadetanssi - osa 22