Jadetanssi - osa 83

Rex ohjataan Fatiman oikealle puolelle ja Miina vasemmalle. Kauko saa istua Rexin vieressä ja minä Miinan. Mestari Bomfel jää Kaukon viereen, mutta hän ei tuolia tarvitse, joten istuin painuu kasaan ja työntyy syvemmälle pöydän alle. Kaikki tapahtuu teatraalisesti ja kuin taikaiskusta. Fatima hyödyntää selvästikin aikamme teknisiä saavutuksia täysimittaisesti.

- Iltaa ystävät ja vielä kerran tervetuloa matalaan majaani. Kokkini ovat valmistaneet meille erikoispäivällisen kuultuaan, että olen saanut vieraita. Toivottavasti antini maistuu teille. Mutta jättäkäämme nyt puheet sikseen ja esittäytykäämme!

Rex saa aloittaa, ja sitten esittäydymme lyhyesti kukin vuorollamme. Lyhyen keskustelun jälkeen eteemme tuodaan kolmen lajin päivällinen. Säntilliset mustiin frakkeihin pukeutuneet hovimestarit kantavat tahdissa annokset pöytään ja poistuvat huomaamattomasti taka-alalle. Ruokailun aikana keskustelu käy katkonaisesti, ja käytän tilaisuuden hyväkseni tutkien salia tarkemmin. Taidamme yhä olla vuoren sisällä, sillä ikkunat eivät oikeasti anna ulos vaan ovat taustavalaistuja. Koristeelliset ja värikkäät maalaukset muistuttavat keskiaikaisen kirkon lasimaalauksia. Tarkemmin kun niitä katselen, huomaan, että kuvat muodostuvat suurille monitorinäytöille, jotka vain muistuttavat korkeita ikkunoita. Fatiman kokit ovat kieltämättä ammattilaisia, sillä ruoka on herkullista ja maittavaa. Fatima nojautuu massiivisen tuolinsa selkänojaan ja näyttää kylläiseltä ja kysyy meiltä tyytyväisen oloisena.

- Maistuiko? Toivottavasti.

Emäntämme on vaihtanut asua. Nyt hänellä on yllään tumma purppuraviitta, joskin muu asustus taitaa olla sama, jonka näin jo aiemmin. Fatima nojautuu etukenoon ja jatkaa.

- Haluaisin esitellä teille pientä maanalaista valtakuntaani. Olettehan te sentään vieraitani.

Sen sanottuaan astiat katoavat pöydältä vikkelien hovimestarien noukkiessa ne mukaansa. Nousemme ja lähdemme emäntämme johdolla ruokasalin takaovesta kiertelemään kalliovaltakunnan jännittäviin sisätiloihin. Ensimmäisenä tulemme siihen suureen generaattorihalliin, jota jo aiemmin ihailimme huoneemme ikkunasta. Fatima kertoo, että hallin generaattorit jauhavat sähköä aivan kuten arvelimmekin maanalaisen joen vesivoimasta. Joki kuljettaa jäätikön sulamisvesiä, jotka on ohjattu valtavilla putkilla, joiden halkaisija on valehtelematta vähintäänkin neljä metriä. Itse generaattorit ovat nekin järkälemäisiä.

Julkaistu torstaina 29.3.2018 klo 14:53 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 82
Seuraava
Jadetanssi - osa 84