Jadetanssi - osa 224

Hei sitten, ystävätär

Jessus, automme keinoäly ehdottaa ioniultimaattia! En tiennyt, että tämä kulkuneuvo on varustettu sellaisella kammotuksella. Itse asiassa kuvittelin, että se on siviilikäytössä jopa laiton kapistus, jota käyttävät vain sotilaat ja harvat viranomaiset äärimmäisessä hädässä. Rexin hämmästyy.

- Iso-Iita, onko sinulla ioniultimaatti?

Rempseä naisääni vastaa.

- Heh, edellinen isäntäni Montezuma ei halunnut jättää mitään sattuman varaan.

Kauko epäilee.

- Onko ultimaatin käyttö tai edes hallussapito laillista?

Saamme heti vastauksen Iso-Iitan kaiuttimesta.

- Ei tietenkään, mutta eihän täällä peräpohjolassa kukaan lakia valvo. Eiköhän anneta kyytiä ryökäleille, ystävät!

Samalla hetkellä ohjaamossa valot vaihtuvat punaiseen hehkuun. Siitä nyt tiedämme, että automme on siirtynyt niin sanotusti taisteluasemiin. Korviimme kaikuu piipitys, joka tihenee nostaen jännityksemme kattoon. Piipitys lakkaa. Valot sammuvat hetkeksi tai oikeastaan vain välähtävät sammuksiin. Ensin luulin, ettei mitään tapahtunut, mutta sitten näen tutkamonitoristani, miten pisteet katoavat yksi kerrallaan. Oto on ihmeissään.

- Mitä tapahtui?

Rex kääntyy katsomaan taakseen ja selittää.

- Iso-Iita, siis tämä automme, laukaisi juuri tuholatauksen ioniultimaatista. Se tuhoaa kaiken noin sadan metrin säteellä.

Oto vislaa hämmästyneenä. Hänen kasvoillaan on yhtä aikaa utelias ja hämmentynyt ilme. Kauko tyynnyttelee.

- Olkaa huoletta, laukaus ei tappanut ketään, sillä pörriäiset olivat mekaanisia tuholaisia. Taisimme päästä niistä eroon.

Vilkuilen yhä tutkanäyttöä etsien mahdollisia liikkeitä, mutta tilanne näyttää rauhoittuneen. Ajamme edelleen, sanoisinko, täysillä pois lumilinnan mailta kierrellen laaksojen pohjia pitkin. Maasto on kivinen, mutta matkanteko on tasaista. Turvavaljaat ovat hellittäneet hetki sitten. Miina nousee tuolilta.

- Minä käyn katsomassa, miten Anneli on pärjännyt tässä hötäkässä.

Tovin kuluttua sekä Miina että Anneli ilmestyvät ohjaamoon. Nuori neitokainen on kalpea. Ralli ei ole tainnut tehdä hyvää hänelle. Kaunottaren kutrit ovat sekaisin. Makuukapselissa piilottelu hurjastelun aikana on tainnut olla kokemus vailla vertaa.

Julkaistu maanantaina 3.9.2018 klo 18:34 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 223
Seuraava
Jadetanssi - osa 225