Jadetanssi - osa 163

Kokoonnumme kaikki helipumpperin kapyysiin, jossa lounastamme samalla, kun Borloff kertoo kiehtovaa tarinaa syvällä keskellä viidakkoa olevasta keinotekoisesta järvestä ja sen keskellä sijaitsevasta saaresta.

- Kuten huomasitte aukion ympärillä on kuvastinlaitteet, jotka projisoivat kuvan keinotekoisesta viidakosta agoran ympärille. Löysitte aukion vain siksi, että yksi kuvastinkone oli rikkoutunut ja paljasti peitellyn alueen. Alue raivattiin tänne keskelle viidakkoa vuosikymmeniä sitten tutkimuslaitosta varten. Järvi tai oikeastaan iso lampi on muodostettu syvästä kuopasta, jonka keskelle on jätetty pieni saari. Varsinainen tutkimuskeskus, jota kutsutaan nimellä asema 316, sijaitsee maan alla. Sinne kuljetaan saaren kautta. Sisäänkäynti on tarkoituksella tehty mahdollisimman vaikeaksi ja jopa vaaralliseksi, jotta sivulliset eivät sattuisi eksymään sinne.

Kauko keskeyttää ja esittää hyvän kysymyksen.

- Professori, kerroit tulleesi saarelta kumiveneellä. Eikö se ole kovin alkukantaista?

Borloffin kasvoille leviää vieno hymy ja hän selittää.

- On minulla leijurikin tuolla saarella, mutta se on epäkunnossa niin kuin moni muukin asia täällä. Asun ja työskentelen tutkimusasemalla yksin. Asema oli autioitunut kauan sitten, mutta löysin sen sattumalta tutkittuani vanhoja asiakirjoja eräässä virastossa.

Miina haluaa tietää enemmän salaperäisestä tutkimusasemasta.

- Mitä asemalla on tutkittu ja mitä sinä, Borloff, nyt teet siellä?

Kaikki kääntävät katseensa proffaan päin ja odottavat mielenkiinnolla vastausta aiheelliseen kysymykseen.

- Laitoksen varusteista päätellen asema on tosiaan ollut tutkimuskäytössä, mutta en ole täysin varma, mihin kaikkeen sitä on käytetty. Maan alla on useita saleja, joissa on selvästi ollut laboratorioita. Lisäksi siellä on huoneita, joiden varustuksista voisi päätellä sen olleen joskus jonkinlaisessa sairaalakäytössä. Suurin osa laitteista ja kalusteista on kuljetettu pois ja nekin vähät vimpaimet, jotka sinne on jätetty, ovat joko toimimattomia tai huonokuntoisia. Minä olen astrofysiikan emeritusprofessori ja tulin tänne viettämään eläkepäiviäni ja tutkimaan gravitaatiota.

Rex hieman hämmästyy kuultuaan professorin työstä.

- Gravitaatiota? Onko siinä vielä jotain tutkittavaa? Luulin, että painovoima on jo tieteellisesti selitetty.

Borloff ahmii eikä kykene heti vastaamaan. Mies mutustaa posket pullollaan, mutta ei pidä kiirettä jatkaakseen kertomustaan.

Julkaistu perjantaina 29.6.2018 klo 16:23 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Casumo Casino -arvostelu
Seuraava
Jadetanssi - osa 164