Jadetanssi - osa 186

Olemme istuneet ohjaamossa jo jonkin aikaa ja käyneet lyhyen, mutta napakan keskustelun tapahtumatarkastajan kanssa. Yhtäkkiä Rex katsahtaa ensin Kaukoon ja sitten Miinaan. Luen hänen kasvoiltaan, että hän on saanut korvakuulokkeeseensa viestin, kaiketi mestarilta. Kers ei reagoi liikkeisiimme mitenkään. Rex kääntyy Oton puoleen.

- Oto, sinähän hallitset kaikenlaiset yllätykset. Voisitko järjestää yllättävää ohjelmaa ajankuluksemme.

Huomaan Rexin iskevän Otolle silmää. Oton kasvoille leviää leveä hymy ja hänen silmänsä kirkastuvat. Nuo kaksi lukevat ilmeisesti toistensa ajatuksia. Nuori nainen nousee ja ottaa esille teleskooppivartisen sauvansa. Oto alkaa esitellä taitojaan keskellä lattiaa pyörittelemällä aluksi kaksimetristä keksiään mitä ihmeellisimmillä asennoilla. Kieputusta seuraa hyppy sinne ja hyppy tänne, muutama loikka vasemmalle ja muutama oikealle. Pitää oikein hämmästellä notkean neidin taitoja, jotka ovat kuin sirkuksesta perittyjä. Ohjelmanumerojen välissä taputamme hurjille taidonnäytteille. Kers ei inahdakaan, vaikka varmasti seuraa Oton esitystä. Performanssin keskellä Oto iskee silmää ja samassa sauvan toiseen päähän ilmestyy sinihohtoinen sähkösalamointi. Keppi pyörähtää nopeasti ilmassa ja osuu suoraan Kersin otsaan. Sinertävät sähkölonkerot leviävät salamannopeasti päästä jalkoihin ja koko mies tärisee hetken. Oto vetää sauvan ja salamointi päättyy. Katsomme ällikällä päähän lyötyinä, miten tarkastaja seisoo yhä kaksilla jaloilla, mutta pian kaatuu kipsaantuneena päistikkaa lattialle kovan jymähdyksen saattelemana. Rex on jo noussut seisomaan.

- Nopeasti! Tuon kolahduksen kuultuaan saamme pian seuraa!

Juoksemme kiireen tahdittamana kahdessa ryhmässä. Miina, minä ja Oto piiloudumme kapyysiin. Rex ja Kauko sulkeutuvat makuukammioihin. Miina kuiskaa.

- Oto, miten Kersille kävi?

Edelleen kuiskaten Oto vastaa.

- Iskuni seurauksista päätelleen koneeseen tuli vain hetkellinen häiriö.

Siis mitä minä nyt kuulin? Miinakin on ihmeissään ja jatkaa kysyvästi.

- Koneeseen?

Oto kääntyy ja luo katseen meihin.

- Niin, tapahtumatarkastaja, tai herra Kers siis, on robotti. Aiheutin sille väliaikaisen oikosulun lamauttimellani.

Vai robotti! No sehän selittää "miehen" ilmeettömyyden ja jäykkyyden. Nämä tarkastajat ovatkin siis koneita.

Julkaistu tiistaina 24.7.2018 klo 17:23 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 185
Seuraava
Jadetanssi - osa 187