Jadetanssi - osa 149

Parivaljakko autoilee maantieltä päällystetylle moottoritielle ja pian tien yläpuolella alkaa vilistä maantiekylttejä, jotka ohjaavat kuuluisaan viihdekaupunkiin. Vuoropuhelu jatkuu.

- Olemmeko menossa viihteelle taas?

Huolettoman oloinen Pirgel vetäisee leveän hymyn huulilleen ja nojautuu hieman taaksepäin antaen kuvan rennosta elämästä.

- Kyllä vain, meillähän ei juuri nyt ole mitään muutakaan tekemistä.

Miehet jättävät kulkupelinsä paikoituslaitokseen ja käyvät sisään Mammoran tulliaseman läpi. Tämä osuus on minulle tuttua. Olenhan itsekin kulkenut noista porteista kymmeniä kertoja. Pirgel tuntuu tietävän, mihin on menossa.

- Mennään tuohon oopperataloon. Kuuluisa oopperalaulaja Baby Blu näyttää esiintyvän siellä. Ehkä kuulemme hänen harjoittelevan.

Juuri kun miehet astuvat oopperatalon katsomoon, alkaa taustalla soida menevää rytmimusiikkia. Teksti silmiemme edessä kertoo, että laulu on nimeltään Rockaria ja sen esittää Robert Wells. Soittohan on ihan mukaansatempaavaa niin, että rakas lukijani, minun on taas pyydettävä sinua laittamaan tämä laulu soimaan mielituutistasi päästäksesi kanssani tunnelmaan. Pirgel ryhtyy laulamaan kappaleen sanoja ja astelee samalla katsomon läpi alas kohti näyttämöä. Mies nousee lavalle ja lähestyy laulajatarta, joka katsoo lähestyvää tuntemattomuutta hämmentyneenä. Pirgel laulaa ja kehottaa Babyä opettelemaan bluesia ja kysyy, onko tämä valmis koitokseen. Baby Blu vastaa haasteeseen ja osallistuu lauluun vastaamalla olevansa valmis. Duo laulaa loppusäkeistön yhdessä ja poistuu samalla lavalta ja koko oopperatalosta. Voisin sanoa, että nämä kaksi nuorta ovat taitaneet löytää yhteisen sävelen ihan kirjaimellisesti. Musiikki pauhaa vielä taustalla, kun kaksikko hoilaa duettoaan kadulla. Ohikulkijat kääntävät päätään seuraten erikoista lauluesitystä. Seuraamme näytöstä edelleen mukavasti tuoleillamme istuen. Laulu päättyy ja vaihtuu uuteen jyskytykseen. Tekstitys sivistää minua, että jytkytys on nimeltään Can’t Take My Eyes Off You ja sen esittää tällä kertaa Jimmy Somerville. Nämä laulajat eivät kerro minulle mitään, mutta historiatietokoneeni kuiskuttelee korvaani lyhyitä tietoiskuja niin musiikista kuin niiden esittäjistäkin. Toistaiseksi laulut ovat historiallisen antiikkisia jostakin kaukaa 1900-luvulta. Näin voisi olettaakin, kun musiikkivalinnat on tehnyt diskohileenä itseään pitävä Wouldiwas. Lukijani, sinun kannattaisi pistää tämä kappale nyt soimaan levylautaselle, jotta pääset kanssani samaan tunnelmaan.

Julkaistu Tuesdayna 12.6.2018 klo 17:01 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 148
Seuraava
Jadetanssi - osa 150