Jadetanssi - osa 319

Aavistan, että kehkeytymässä on uusi seikkailu. Vuosi jännityksen keskellä on tehnyt tehtävänsä ja ainakin minä kaipaan levähdystauon ennen uusia koettelemuksia. Ilmoitan jääväni tällä erää kotiin, vaikka uudet haasteet kieltämättä kiehtovatkin. Tarvitsen nyt vain vähän aikaa palautumiseen ja voimien keräämiseen. En ole valmis uuteen odysseiaan aivan näin nopeasti. Ystäväni ymmärtävät päätökseni, mutta yrittävät siitä huolimatta houkutella minut mukaan vakuuttaen, että kyseessä olisi pelkkä pikainen piipahdus.

- Kiitos, ystävä, mutta taidan houkutteluistanne huolimatta valita rauhallisen kotimiljöön ja ottaa vastaan uuden vuoden tunnelmallisesti ja rennosti.

Miina astuu eteeni ja ottaa kiinni käsistäni katsoen samalla minua silmiin.

- Kerttuli, rakas ystäväni, haluan kovasti kiittää sinua, kun lähdit mukaamme tuntemattomaan seikkailuun, joka nyt on onnellisesti takanapäin. Seurasi on ollut korvaamaton ja me kaikki toivotamme sinulle hyvää loppuvuotta ja onnellista uutta vuotta. Olisimme kovasti halunneet sinut vielä mukaan pohjoiseen, mutta ehkäpä sitten ensi kerralla.

Kukin vuorollaan käy halaamassa minua ja kiittämässä kädestä pitäen osallistumistani jadepatsaan jahtiin. Ystävistä eroaminen on haikeaa. Kyyneleet vierähtävät itse kunkin silmäkulmasta. Emme tahdo saada loppua hyvästelyillemme, mutta kaikki päättyy aikanaan, kuten tämä seikkailukin. Rex kumppaneineen kääntyy kävelemään kohti Iso-Iitaa. Ystäväni huiskuttavat vielä moneen kertaan ennen kuin katoavat ihmisvilinään. Jään vielä hetkeksi katsomaan heidän jälkeensä ja pysähdyn mietteisiini. Ainutkertainen vuosi on takana. Käännyn minäkin kotia kohtia muistellen matkalla kaikkea kokemaamme. Jadepatsaan tarina on lopulta tullut päätökseen, toivottavasti.

Julkaistu perjantaina 21.12.2018 klo 19:04 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 318
Seuraava
Jadetanssi - trivia 1