Jadetanssi - osa 298

Rex on neuvoton.

- Mestari, osaatko sanoa, mitä nuo siniset valokaaret ovat?

Oikeastaan mestari Bomfel jo odotti, että joku esittäisi kysymyksen.

- Ne ovat kaappaussäteitä. Niillä kaapataan sähköisiä laitteita ja lamautetaan ne. Meidän pitää toimia nopeasti ennen kuin menetämme ajoneuvomme hallittavuuden.

Saamme kuulla joukon teräviä käskyjä, joiden sisällöstä kenelläkään meistä ei ole mitään käsitystä. Mestari tuntuu osaavan ohjailla Iso-Iitaa tai sitten komennot ovat universaaleja, joita kaikki autopilottikoneet ymmärtävät. Vähän väliä Iso-Iita vastaa tyylilleen uskollisesti.

- Sitähän saat mitä tilaat.

Olemme jo tottuneet feministisen automme joskus röyhkeyden rajoja koetteleviin ilmaisuihin. Mestaria moiset letkautukset eivät tunnu häiritsevän. Noilla kahdella androidilla taitaa muutenkin synkata keskenään. Lyhyen ja napakan vuoropuhelun jälkeen saamme kehotuksen.

- Nyt alkaa Iita kirjoittaa… Istukaapa mukavasti aloillenne, niin kahlitsen teidät turvavaljailla tuoleihinne. Kohta tämä ämmä ryhtyy rokkaamaan!

Siniset valokaaret automme ulkopuolella ovat selvästi voimistuneet ja kipunointi on lisääntynyt. Painamme kukin ahterimme istuimiin ja turvavaljaat laskeutuvat yllemme. Auton molemmilta kyljiltä kuuluu stereona kaksi kolahdusta. Seuraan tapahtumia monitorista. Kylkiin molemmille puolille on avautunut pyöreä reikä, joka yhtäkkiä alkaa imeä sinistä valokaarta automme sisuksiin. Mestari tietää, mitä nyt tapahtuu.

- Katsokaa näyttöjänne! Otamme varjostajiemme tarjoamat energiapurkaukset talteen.

Samalla hetkellä auton takaosasta kuuluu koneen synnyttämä ulvahdus, jonka sävelkorkeus nousee nopeassa tahdissa kuulokykymme ulottumattomiin. Ajoneuvomme lataa parhaillaan jotain.

Julkaistu torstaina 22.11.2018 klo 18:35 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 297
Seuraava
Jadetanssi - osa 299