Jadetanssi - osa 11

Pian isäntäkin saa tiedon, että vihulainen olisi nyt talon sisällä. Mustissa puku-univormuissaan miehet säntäävät kuin taikaiskusta takaisin saliin. Minä seuraan tietysti joukon mukana ja utelias väki jalanjäljissäni. Lisää vartijoita juoksee kohti aulaa. Näen, miten mustaan kreppiasuun pukeutunut pienikokoinen henkilö, en osaa sanoa, onko hän mies vai nainen, juoksee kaarevia portaita ylös yläkertaan. Kasvot on peitetty niin, että vain silmien kohdalla on kapea avonainen viiru näkemistä varten. Tyyppi kantaa jotain repuntapaista selässään musta huivi kiedottuna pään ympäri. Lauma turvamiehiä seuraa hiipivää varjoa. Yksi vartija jää portaiden alapäähän ja estää uteliaita vieraita ryntäämästä perään. Tom seuraa vahteja hikikarpalot noruen ohimoillaan. Osa vieraista ei kestä jännitystä ja on päättänyt ottaa hatkat ja lähteä kotiin. Gaalailta on ainakin toistaiseksi keskeytynyt eriskummalliseen varkauteen.

Saan myöhemmin kuulla, että varas pääsi pakenemaan. Turvallisuusmiehet ovat saaneet kuulla kunniansa päästettyään varkaan käsistään. Kello lähestyy puoltayötä ja suurin osa vieraista on jo lähtenyt. Jään vielä hetkeksi seuraamaan tilannetta. Tom istahtaa salin muhkealle tuolille ja selittää vaimolleen illan tapahtumia.

- Se oli ketterä kuin kissa! Juuri kun olimme saamaisillamme hänet kynsiimme, se pieni kriminaali luisti kuin öljyttynä sormiemme välistä. Näin sen ryökäleen silmät. Minä luulen, että se oli joku itämainen, ehkä sellainen ninja tai jotain. Olisitpa nähnyt, minkälaisia aseita hänellä oli. Katso! Tällainen tähtikuvio oli iskeytynyt seinään. Kokeile, miten terävät kärjet siinä on ja katso, miten viiltävät sivut siitä löytyy. Eikö tämä olekin melkoinen tappoväline?

Pariskunta tutkii heittotähteä, ja minä yritän kurkotella olan yli nähdäkseni vilauksen teräaseesta. Saan kuulla lisää mehukkaita käänteitä takaa-ajosta. Yläkerran käytävälle oli viritetty ansa. Käytävän poikki oli vedetty paksu siimalanka, johon pahaa aavistamattomat takaa-ajajat kompastuivat. Epäilty varas sai näin etumatkaa, mutta ei kovin pitkäksi aikaa. Käytävä vastakkaisesta suunnasta ryntäsi jo toinen joukko erittäin vihaisia turvamiehiä. Notkeasti kutsumaton vieras kääntyi sivuhuoneeseen ja paiskasi oven perässään kiinni. Miesten ilmeet kirkastuivat. Nyt anastaja saataisiin kiinni, sillä huoneesta ei pääse enää muualle. Tässä gorillat kuitenkin erehtyivät pahan kerran, Tom jatkaa. Nopealiikkeinen kelmi avasi ikkunan ja ampui jonkinlaisella heittimellä vaijerin räystääseen. Vartijat eivät ennättäneet ikkunalle asti, kun rosvo jo hilasi itsensä katolle vaijerin varassa.

Julkaistu torstaina 11.1.2018 klo 17:11 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 10
Seuraava
Jadetanssi - osa 12