Jadetanssi - osa 10

Nyt minäkin siirryn pihan puolelle. Tämähän alkaa käydä jännittäväksi. Moni muukin seuraa esimerkkiäni, ja seuraamme tapahtumia heiveröisten pihavalojen loisteessa. Aseet pauhaavat. Tom Orrow karjuu äkeänä.

- Mitä tämä nyt on? Paukkupatruunoillako te ammutte!?

Hermostuneen näköinen pukumies, se poolopaitainen, joka näyttää olevan jonkinlainen joukkueenjohtaja, vastaa asiakkaansa tiukkaan kysymykseen myöntävästi. Mies puolustautuu.

- Tehän itse annoitte käskyn käyttää paukkupanoksia! Tarkoituksemme on ampua vain varoituslaukauksia. Ette halunnut ruumiita pihamaallenne!

Tomin naama on vihasta tulipunainen. Mies kuvaannollisesti polkee maata kiukusta. Hän käskee juoksemaan varkaan kiinni. Siirryn lähemmäksi tapahtumien keskipistettä. Turvamies selittää, että muuria vartioivat käskyläiset ottavat tuntemattoman varmasti kiinni. Pihanurmella välkehtii jokin isokokoinen liikkuva esine, joka hiljalleen loittonee meistä päin katsottuna ja lähestyy paraikaa muuria. Juoksemme kaikki lähemmäs outoutta. Saamme havaita, että se on suuri pallo, joka kierii verkkaisesti nurmikolla. Minusta vekotin näyttää suurelta ilmapallolta, jossa on topattu pinta. Joukkueemme etunenässä kiiruhtavat vartijat ja heidän perässään puuskuttaa lyhyillä jaloilla itse isäntä löysäten samalla solmiotaan. Ylänappi paidasta avautuu, ja Tom katsahtaa ympärilleen. En ole aivan ainoa utelias vieras, sillä meitä on jokunen tiedonhaluinen, jotka seuraavat ryhmää. Saavutamme pallon. Arvioni mukaan kysymys on enää kymmenestä metristä, kun olemme sen luona. Mutta, mutta, yllätymme! Pallo nousee ilmaan aivan neniemme edessä ja kohoaa kolmeen ehkä neljää tai jopa viiteen metriin ja vaihtaa suuntaa. Outo kapistus palaa takaisin talolle, ja me kaikki tietysti käännymme kannoillamme sitä seuraten. Pyöreä härveli kohoaa yhä ylemmäs ja parkkeeraa toisen kerroksen parvekkeelle. Radiosignaalit sähköistävät ilman, kun vahdit kommunikoivat radiopuhelimillaan toisilleen. Miehiä komennetaan sisätiloihin. Olen jossakin vaiheessa ottanut korkokengät käteeni, jotta pääsen harppomaan nopeammin ja kivuttomammin. Sukathan tässä kärsivät, mutta onneksi pääsen kulkemaan laatoitetulla pihakäytävällä. Nurmikko on kokenut jo kovia, kun kymmenet jalkaparit ovat survoneet sitä jahdin aikana. En olisi voinut toivoa parempaa illanviettoa kuin tämä jännitysnäytelmä on tarjonnut. Huilaan hetken puutarhan penkillä ja mietin, onko tämä osa illan ohjelmaa vai äkkiarvaamatta syntynyt tositilanne. Rikkaiden metkuista kun ei aina ota selvää.

Julkaistu keskiviikkona 10.1.2018 klo 18:08 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 9
Seuraava
Jadetanssi - osa 11