Jadetanssi - osa 107

Saattajarobotti yksi toisensa perään kaatuu lattialle, ja kun viimeinenkin on kolahtanut alas, sammuu sininen salamointi. Bomfel antaa lisää käskyjä.

- Nouskaa! Lähdemme täältä!

Noudatamme kehotusta ja nousemme seisomaan. Vilkaisen Fatimaa, joka on sokaistunut kirkkaasta sinisestä valosta ja haparoi etsien tukea jostakin. Juoksemme takaisin käytävään ja hissille. Rex katsahtaa hissin ohjauspaneelia epätoivoisena.

- Ohjaustaulu on pimeä! Miten tätä hissiä käytetään? Muistaako kukaan, missä kerroksessa lentoaluksemme on?

Bomfel työntää Rexin sivuun ja tarkkailee paneelia.

- Rex, kosketa paneelia! Sen täytyy olla kosketustoiminen.

Rex hipaisee ohjaustaulua, joka syttyy eloon ja näyttää graafisen kartan hissikuilusta ja sen varrella olevista pysähdyksistä. Kauko kurkistaa Rexin olan yli ja oivaltaa jotain.

- Katsokaa! Tuossa pari kerrosta alempana on teksti "Cargo". Tulkkaustietokoneeni sanoo sen tarkoittavan lastia. Sen täytyy olla lastiruumaan johtava seisahdus.

Rex ei mieti vaan hipaisee sanaa. Ovet sulkeutuvat ja hissi laskeutuu pehmeästi joskin hitaasti tai sitten meistä laskeutuminen vain tuntuu kestävän iäisyyden, kun olemme pakomatkalla. Miina esittää kysymyksen.

- Mestari Bomfel, mitä Fatimalle tapahtui?

Musta metallilaatikko pyörähtää.

- Älkää hänestä olko huolissanne. Hän vain sokeutui kirkkaasta valosta. Vaikutus on väliaikainen, ja hänen pitäisi jo nyt nähdä taas entiseen tapaan. Meillä ei siis ole hetkeäkään hukattavana.

Hissi pysähtyy ja ovet avautuvat hämärään halliin. Näemme kaukaisuudessa helipumpperimme, jota vartioi kaksi huppupäistä robottia sauvat käsissään. Astumme ulos hissikorista ja liimaudumme seinustalle, jotta meitä ei havaittaisi. Jäämme hetkeksi suunnittelemaan, miten pääsemme alukselle vartijoiden huomaamatta. Mestarilla on ehdotus.

- Käynnistän aluksemme etäohjauksella ja yritän törmätä vartijarobotteihin.

Pieni punainen lamppu lentokoneemme kyljessä syttyy merkiksi levitaatiolaitteiden käynnistymisestä. Kone kohoaa äänettömästi ilmaan ja lipuu vartijoiden yläpuolelle näiden tietämättä. Kaikki näyttää menevän suunnitelmien mukaan, kun lentoalus yllättäen pudottaa korkeutta ja liiskaa vartiossa seisovat robotit alleen.

Julkaistu torstaina 26.4.2018 klo 17:17 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 106
Seuraava
Jadetanssi - osa 108