Jadetanssi - osa 188

Peräännymme ohjaamon etuosaa kohti. Tummanpuhuvat robottimiehet jäävät seisomaan oviaukon eteen. Toinen näistä kääntää katseensa lattialle, jossa Kers makaa. Mistään ei erota, kuka on kukin. En pysty sanomaan, kumpi pystyssä seisovista tarkastajista on Bou ja kumpi Eek. Molemmat ovat kuin identtiset kaksoset vai pitäisikö tässä tapauksessa puhua kolmosista. Pian kuuluu taas vaimea vingahdus, mikä on merkkinä siitä, että Kers virkoaa. Tarkastaja alkaa puhua. Luulen, että se on Bou.

- Temppunne oli typerä ja varomaton.

Kers nousee kavereidensa vierelle kuin mitään ei olisi tapahtunut ja tuijottaa mustien lasiensa takaa joko meitä tai muuten vain johonkin kaukaisuuteen. Kone jatkaa puhumistaan.

- Otamme astetta kovemmat keinot käyttöömme. Ette voi estää tehtäväämme. Suljemme teidät tänne ohjaamoon, kun sillä välin koluamme ajoneuvonne läpikotaisin.

Reunimmaiset robotit kääntyvät ympäri ja poistuvat käytävään. Keskimmäinen, se jota luulen Bouksi, askeltaa hitaasti ja varovasti takaperin ystäviensä seuraksi. Ohjaamon ovi kolahtaa kiinni. Taidamme nyt olla lukkojen takana. Katseemme ohjautuvat mestariin, joka rauhoittelee meitä.

- Ystävät, älkää olko huolissanne. Helipumpperini on varustettu tuollaisia tunkeilijoita vastaan.

Seuraamme ohjaamon näyttötauluilta tarkastajien liikkeitä kulkupelimme uumenissa. Mestarilla lienee jo suunnitelma.

- Ryömimme ulos ohjaamosta varauloskäynnin kautta. Se on tuon lattialuukun alla.

Luon katseen lattialle ja huomaan siellä todellakin metallisen luukun. Arvioin sen olevan juuri sopivan kokoinen mestarin raameille. Bomfel tarkentaa suunnitelmaansa.

- Minä ja Oto menemme ulkokautta ruumaan lastausramppia pitkin. Te, Rex ja Kauko jäätte tänne siltä varalta, että tarkastajat palaavat. Käyttäkää ionisointitähtäimiänne.

Lattian varauloskäynnin luukku avautuu ja Bomfel lipuu ammottavan aukon päälle. Kuten arvelinkin, reikä on kuin tehty mestarin mittoihin. Peltilaatikko pudottautuu sulavasti. Ketterä Oto hyppää metallirasian päälle ja käyttää mestarin kuutiota hissinä. Kun veikkoset ovat kadonneet näköpiiristämme, luukku sulkeutuu. Palaamme valvontakameroiden näyttötaulujen luokse ja seuraamme tapahtumia. Tapahtumatarkastajat nuuskivat ruumaa. Hieman tässä ihmettelen, mitä he luulevat sieltä löytävänsä, kun ruuma on tyhjä.

Julkaistu torstaina 26.7.2018 klo 16:55 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 187
Seuraava
Jadetanssi - osa 189