Jadetanssi - osa 194

Tarviketäydennyksemme on valmis ja palaamme takaisin helipumpperille. Matkalla Rex yrittää saada yhteyden mestari Bomfeliin, mutta tämä ei vastaa. Alamme huolestua. Iso-Iita saa isomman vaihteen silmään, kun nousemme toiselle lentotasolle ja kiihdytämme vauhtia päästäksemme nopeammin mestarin luokse. Helimpumpperin luona vaikuttaa rauhalliselta, mutta astumme sisään suurinta mahdollista varovaisuutta noudattaen. Etenemme sivuovesta käytävään yhtenä tiiviinä ryhmänä kuin liimautuneina toisiimme. Aavistan pahaa. Sisällä on liian hiljaista. Rex avaa ohjaamon oven, ja astumme sisään. Ovi takanani kolahtaa kiinni. Leukamme putoavat, kun näemme, keitä meitä on vastassa. Ivallinen naisen ääni toivottaa meidät tervetulleiksi.

- Kas, kas, saamme vieraita! Käykää peremmälle ystävät hyvät!

Rex kajauttaa hämmästyneenä.

- Fatima!

En ole uskoa silmiäni, mutta keskellä ohjaamoa seisoo parhaillaan Fatima Peso ja hänen uskollinen aseenkantajansa Hälk Folsan! Fatima kehottaa meitä katsomaan sivullemme.

- Herrasmiestrioni olettekin jo tavanneet.

Oikealla puolellamme seisovat totisina Bou, Eek ja Kers eli ne kolme tapahtumatarkastajaa, jotka jo kerran rikoimme ja hautasimme syvälle maastoon. Kauko on ällikällä lyöty.

- Mutta, mehän…

Fatima keskeyttää ja nostaa sormensa ylös herättääkseen huomiomme.

- Tiedän, yrititte tuhota laitteeni. Kastelutemppunnekaan ei onnistunut, koska nämä herrat ovat akvamariinihybridejä. Ne kestävät muutakin kuin roiskevettä.

Robotit seisovat hievahtamatta uudet mustat puvut yllään. Kääntelen päätäni, mutta en näe mestaria missään. Myös Rex on havainnut ystävämme kadonneen.

- Fatima! Missä mestari Bomfel on?

Ilkikurinen nainen kääntyy teatraalisesti ympäri ja istahtaa ohjaamon tuolille kyllästyneen näköisenä.

- Älkää hänestä huoliko. Mestarinne on hyvässä tallessa, ja kohta jo tapaattekin hänet.

Miina on närkästynyt yllättävästä jälleentapaamisesta.

- Mitä haluat meistä, Fatima?

Velhotar vetää selkänsä irti tuolista ja vastaa tiukkaan sävyyn.

- Teistäkö? En mitään! Haluan jadepatsaan, jonka veitte minulta.

Julkaistu keskiviikkona 1.8.2018 klo 18:02 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 193
Seuraava
Jadetanssi - osa 195