Jadetanssi - osa 177

Kauko ja me muut myönnämme Rexin havainnon oikeaksi.

- Ja eteen mahtuu vielä kaksi henkilöä ohjastamaan tätä sukkulaa.

Jatkamme tutkimusmatkaamme kellarikerroksen valvomossa. Pitkä kaareva pöytä on täynnä vanhanaikaisia tietokonenäyttöjä ja monenmoisia sormioita. Ohjauspöydän edessä on pieniä sohvaistuimia tasaisin välein. Istuimet ovat kiinteästi lattialla ja kullekin sohvalle mahtuu istumaan näköjää kaksi henkilöä kerrallaan. Tarkemmin kun tutkailen työpistettä, huomaan, että ohjauspöydän ja divaanin väliinhän täytyy itse asiassa oikein sovittautua eikä sinne mahdu kovin vanttera henkilö lainkaan työskentelemään. Näyttää epämukavalta. Huomaan, että keskellä lattiaa on laskujeni mukaan yhdeksän korkeaselkäistä nahkatuolia eli jälleen sopiva määrä hallitukselle. Tuolit katsovat takaseinän suuren näyttötaulun suuntaan ja jokaisen tuolin käsinojissa on nappuloita ja nippeleitä. Proffa hämmästelee yhä löytämäämme kellarikerrosta.

- Mietin, mihin tätä valvomoa on tarkoitus käyttää. Mitähän täältä valvotaan?

Professorin kysymys jää vaille vastausta. Kohottelemme kukin vain olkapäitämme ja katselemme toisiamme. En tiedä, paljonko kello on ja miten pitkään olemme täällä maan uumenissa jo olleet, mutta vatsani sanoo, että kohta olisi ruoka-aika. Kuiskaan varovasti Miinalle, että voisimme mennä yläkertaan valmistamaan päivällistä. Miina pitää ajatuksesta ja keskeyttää tutkimustyömme.

- Hyvä ajatus! Ystävät, mitäpä jos me menisimme välillä syömään?

Kapuamme takaisin generaattorihallin kautta niin sanotusti yläkertaan. Asetumme asuntolaosaston keittiötilaan ruokailemaan. Siinä syödessämme mietimme samalla, miten vietämme yön. Tutkimusasemalla ei ole kuin yksi sänky ja sekin on professorin käytössä. Helipumpperimme makaa parhaillaan järven pohjassa. Siellä meille olisi mukavat makuutilat, mutta siirtyminen ajoneuvoomme vaatisi sen nostamista ensin pintaan, mistä puolestaan seuraisi mahdollinen paljastumisemme. Proffa on edelleen sitä mieltä, että meitä on seurattu ja meidän on siksi oltava äärimmäisen varovaisia. Rauhoittelemme professoria lupaamalla jatkaa matkaamme pikimmiten. Olemmehan saaneet monet vialliset laitteet taas kuntoon, joten voimme jättää tutkijan omiin oloihinsa. Rex ehdottaa, että nukumme löytämässämme sukkulassa. Sen istuimet kallistuvat makuuasentoon ja ovat muutenkin miellyttävät, ja näin sitten teemmekin. Ahtaudumme makuulle sukkulan pehmeille istuimille. Nukahdan värikkään päivän jälkeen välittömästi.

Julkaistu sunnuntaina 15.7.2018 klo 12:07 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 176
Seuraava
Jadetanssi - osa 178