Jadetanssi - osa 228

Saatamme Annelin gondoliaseman ovelle ja hyvästelemme lyhyen tuttavuutemme kuin olisimme tunteneet nuoren neidin ikuisuuksia. Pitkään ei matkalaisen tarvitse jonottaa, kun asemalle jo tulee vapaa gondoli. Anneli istahtaa kapseliin, joka pinkaisee matkaan sulautuen satojen samanlaisten kulkuvälineiden sekaan. Taivaalla risteilee lukemattomia pieniä liikkuvia aitioita, jotka haarautuvat kaikkiin mahdollisiin ilmansuuntiin. Kadotamme katsekontaktimme Annelin kofferttigondoliin ja palaamme autollemme.

Juuri kun olemme lähdössä takaisin kaupungin laitamilla odottavaan helipumpperiin, Kauko kiinnittää huomiomme epäilyttävään henkilöön jonkin matkan päässä gondoliasemasta.

- Tuo tyyppi on tarkkaillut meitä koko sen ajan, jonka olemme olleet täällä.

Käännämme katseemme hahmon suuntaan ja toden totta, kaksi terävää silmää ovat kiinnittyneet puuhiimme. Miina kysyy.

- Tunnemmeko hänet?

Rex tietää vastauksen.

- En usko, hän ei ainakaan täältä etäältä katsottuna näytä yhtään tutulta.

Astumme kaikesta huolimatta Iso-Iitan kyytiin ja istahdamme paikoillemme. Katson vielä ennen moottoreiden käynnistystä ulos ikkunasta, mutta nyt tyyppi on kadonnut. Kaukokin on havainnut saman.

- Se meitä tarkkaillut outo henkilö on lähtenyt matkoihinsa, toivottavasti. Minulla oli koko ajan tunne, että meitä pidetään silmällä.

Iso-Iita kyyditsee meitä samaa reittiä takaisin. Emme voi olla vilkuilematta ikkunoista, josko vaikka meitä seurataan. Kaupungin vilkasliikenteiset kadut jäävät taakse, kun pääsemme esikaupunkialueen väljemmille kaistoille. Rauhamme rikkoutuu, kun Iso-Iita pääsee ääneen.

- Ystävät! Olemme saaneet seuraa! Markanttiresiina varjostaa kannoillamme.

Seurantamonitorimme kuva vaihtuu auton takakameran välittämään näkymään. Musta liitoauto toistaa täsmällisesti kaikki käännöksemme ja kurvailumme. Rex päättää ajaa automme hetkeksi syrjään, jotta näemme, seuraako resiina kulkuamme. Yllätykseksemme myös markanttiresiina pysähtyy hyvän matkan päähän. Kauko jatkaa keskustelua.

- Eiköhän tuo manööveri kerro kaiken. Meidän on syytä olla varuillamme. Joku on ottanut meidät silmätikukseen.

Olemme neuvottomia. Pohdimme kuumeisesti, miten karistamme kutsumattoman vieraan kannoiltamme.

Julkaistu perjantaina 7.9.2018 klo 16:25 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 227
Seuraava
Sinisen rapsodian tulkinta