Jadetanssi - osa 54

Ulkoa kuuluu aika ajoin kumahduksia. Jeti on kaatanut automme ja yrittää nyt ilmeisesti vaurioittaa sitä tai löytää tien sisään. Rex ei jää neuvottomaksi vaan vapauttaa itsensä valjaista ja laskeutuu ketterästi katolle, joka nyt markkeeraa lattiaa.

- Mitä aiot, Rex?

Kauko yrittää kääntyillä paikoillaan ja seurata Rexin liikkeitä vapauttaen samalla itsensä turvavöiden kahleista. Rex hakeutuu ohjauspaneelin luokse ja alkaa liikehtiä kolmiulotteisen kuvan lomassa. Ulkoa kuuluu taas tuttu pulpahdus, kun elektromagneettinen pulssilataus pääsee valloilleen. Kumahdukset ja kolinat ulkona jatkuvat eli lataus ei tehonnut kutsumattomaan vieraaseemme.

- Kauko! Tule! Otamme hehkulasertykit ja menemme ulos!

Kauko on tällä välin vapauttanut Miinan ja minut, ja seisomme nyt lattiaksi muuttuneella auton sisäkatolla. Miehet pukevat kiireesti tulipalopakkasen kestävät lumivarusteet ylleen. Hehkulasereista kuuluu sävellajista toiseen kohoava latausääni. Rex avaa lattialuukun… tai siis kattoluukun. Pojat ahtautuvat pienestä aukosta ilmalukkotilaan. Luukku heidän perässään sulkeutuu ja lyhyen suhahduksen jälkeen kolahduksen saattelemana Rex ja Kauko ovat hyisessä ulkoilmassa. Ryntään Miinan kanssa tutkimaan monitoreita, jotka nyt ovat harmittavaisesti ylösalaisin, ja joudumme katsomaan niitä niska taaksepäin taitettuna.

- Hei! Tästä näemme, mitä ulkona tapahtuu!

Miina vetää minua hihasta. Hän on löytänyt ison kuvaruudun kabinetista ja kääntänyt kuvan niin, että minäkin siitä jotain ymmärrän. Karvainen otus vilahtaa kameran ohi, mutta Rexistä tai Kaukosta ei näy jälkeäkään. Skannaamme lähitienoota, kunnes hoksaamme suunnata kameran kauemmas autostamme. Rex on asettunut kymmenien metrien päähän meistä ja yrittää käsiään heilutellen houkutella otusta luokseen. Ja sieltähän se karvahousu nyt rymistelee! Mitä kummaa! Kauko seuraa perässä! Näen kaksi valkoista välähdystä, kun hehkulasertykit avaavat tulen. Mutta onko järkeä suunnata säde alas jäähän? Kuulen, miten kysyn ajatukseni ääneen. Miina vastaa.

- Taidan arvata, mitä metkuja poikiemme mielessä on. Katso!

Juuri silloin jeti putoaa sulaan avantoon ja yrittää räpiköidä kohmettuvassa vedessä. Hehkuvat lasertykit sammuvat, enkä hetkeen näe mitään. Näkökenttäni on häikäistynyt. Miina suuntaa valokiilan tapahtumapaikalle. Rex ja Kauko ovat hehkulasereillaan sulattaneet jäähän aukon, johon pahaa aavistamaton köriläs lankesi kuin ansaan.

Julkaistu sunnuntaina 25.2.2018 klo 17:13 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 53
Seuraava
Jadetanssi - osa 55