Jadetanssi - osa 259

Konehuoneesta kantautuu vaimea viheltävä ääni, jonka sävelkorkeus laskee sitä mukaa, kun kierrokset turbiineissa putoavat. Kulkuneuvomme on edelleen tuntemattoman valloittajan kourissa ja se heiluu ja huojuu kovakouraisessa käsittelyssä. Mestari Bomfel kääntyy niin sanotusti kannoillaan.

- Lähetän droonin ulos. Sillä voimme tutkia tilannetta. Tarvitsemme tietoja ahdistelijastamme.

Musta kuutio kääntyy taas satakahdeksankymmentä astetta ja ryhtyy ohjailemaan laitteistoa. Katseemme kiinnittyvät kuvaruutuihin, joissa välittyy droonin kuvaa. Drooni kiertelee eri puolilla alustamme. Kuvista pystymme päättelemään, että iso lentoalus on suurin piirtein yhtä suuri kuin omamme. Se pitelee helipumpperiamme kahdella ulokkeella, jotka muistuttavat teräksisiä kouria, tosin ilman sormia. Alus tuntuu ravistelevan meitä, mutta juuri nyt se vetää kulkuvälinettämme, kun sammutimme moottorit. Mestari touhuaa yhä ohjaustaulunsa ääressä ja kääntyy taas puoleemme.

- Yritän karistaa vihollisen elektromagneettipulssilla.

Ulkoa kuuluu mojova pulpahdus, kun pulssi lähtee elektroditykistä. Seuraamme näyttöjä kiinnostuneina, mutta hymymme hyytyvät nopeasti. Pulssilla ei ollut toivottua vaikutusta. Mestari mutisee mietteissään.

- Heillä taitaa olla suojakilpi päällä. Otan järeämmät aseet käyttöön. Sulatan ottimet melttaussäteillä. Niiden luulisi tehoavan.

Aluksemme kiitää vauhdilla takaisin vuoristoa kohti, eikä minun tarvitse olla kummoinenkaan ennustajaeukko todetakseni, että seuraava päätepysäkkimme on Jerta Paasuksen rosvoluola, ellei kohta ala tapahtua jotain käänteentekevää. Mestari säätää melttaussäteet täysille, sillä ulkoa kuuluu vieno ujellus säteiden halkoessa ilmaa. Tyrmistymme toistamiseen. Droonin välittämästä kuvasta näemme, miten vihollisaluksen pohjassa ja kiinnitysvarsissa on kellertävästi säteilevä suojakerros. Keskustelemme äänekkäästi suojauksen mekaniikasta, mutta kukaan ei tunnu tietävän, miten rosvot ovat varustautuneet. Melttaussäteet eivät saa toivottua tuhoa aikaiseksi. Mestari sen sijaan ei tunnu menettäneen toivoaan.

- Älkää huolestuko, tämä on vain väliaikainen takapakki. Roistot näyttävät varautuneen moneen vastoinkäymiseen, mutta meidän keinovalikoimamme ei ole vielä loppunut. Kokeilen tahmasekoitetta.

Tahmapanos poksahtaa laukaisualustastaan. Pieni ohjusraketti kuljettaa panoksen meihin kiinnittyneen lentoaluksen ilmanottoaukkoihin. Kumimainen liimaseos laukeaa ja peittää aluksen kannen alleen.

Julkaistu perjantaina 12.10.2018 klo 17:13 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 258
Seuraava
Jadetanssi - osa 260