Jadetanssi - osa 94

Kysymme toisiltamme, mitä tekemistä diskolla ja joella on keskenään? Matkamme on täynnä salaperäisyyksiä ja outoja asioita. Rex kuitenkin vastaa puolestamme tietämättä, mihin seuraavaksi joudumme.

- Kyllä, olemme tulossa diskoon!

Rex ja Kauko alkavat nauraa. Heidän mielestään odotettavissa on varmaankin hauska kokemus. Miesten iloisuus tarttuu minuun ja Miinaan, ja kohta kaikki odotamme suurella mielenkiinnolla, mitä nyt seuraa. Sähköinen ääni jatkaa lyhyen tauon jälkeen.

- Jatkakaa matkaa! Sisäänkäynti on läntisessä keulassa.

Läntisessä keulassa? Tämähän alkaa käydä jännittäväksi. Helipumpperi etenee hitaasti, ja tällä kertaa pääsemme magneettoverhon läpi. Tumma isokokoinen hahmo joen pohjassa saa muodot sitä mukaa, mitä lähemmäksi sitä kellumme. Ahmin silmilläni kirkasvetisen joen kätkössä makaavaa massiivista sukkulanmuotoista rakennelmaa. Helipumpperi lipuu mustan hökötyksen yli. Siellä täällä pilkottaa valopisteitä. Ohitamme juuri nyt valtavan puikulan läntisen pään. Katsomme sivuikkunasta jättiläismäistä laitetta, joka muistuttaa jotakin vehjettä, jota en nyt saa mieleeni. Miina huomauttaa korostuneella äänellä.

- Katsokaa, mitä tuossa kyljessä lukee!

Ryntäämme lähemmäksi sivuikkunoita ja tavaamme kaikki yhtä aikaa ääneen kirjaimia sitä mukaa, kun ne tuleva näkyville.

- P-r-i-n-c-e o-f W-a-l-e-s

Mustan outouksen kyljessä lukee siis "Prince of Wales". Ajotietokoneemme on jo napannut puheemme ja alkanut analysoida kuulemaansa. Kaiuttimista kaikuu dokumentaariselostajan äänellä lyhyt historiakatsaus jostakin vuosisatojen takaisesta englantilaisesta prinssistä. Bomfel kuitenkin keskeyttää selostuksen.

- Ei! Se ei ole englantilainen prinssi! Minä kyllä tiedän, mikä tuo on!

Katseemme kääntyvät puhuvan metallirasiamme suuntaan ja taas odotamme selityksiä meitä askarruttaviin kysymyksiin. Mestari saa jatkaa.

- Tuo on vanha kaksoissodan aikainen batyskafi!

Vai batyskafi? Saan nappikuulokkeeseen tietokoneen tulkinnan, että möhkäle on eräänlainen sukellusvene. Nyt ymmärrän. Sehän näyttääkin juuri sellaiselta vanhalta sukellusalukselta, jollaisista olen nähnyt kuvia. Bomfel tietää, että sodan aikana meriä kynti muun muassa Walesin prinssin niminen vedenalainen turso, joka nyt on näköjään museoitu tänne takamaiden piilopaikkaan ja hilattu keskelle jokea erämaan keskelle. Mutta miksi kukaan pitää diskoa piilossa?

Julkaistu tiistaina 10.4.2018 klo 17:32 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 93
Seuraava
Jadetanssi - osa 95