Jadetanssi - osa 279

Renen asunto on isohko linna. Kaikkialla sisustus on tummaa puuta ja kauniisti koristeltu monimutkaisilla ornamenteilla. Ruokasali ei tee hulppeudessaan poikkeusta muista tiloista. Saamme kuulla, että Renen vauraus on peräisin maatilan tuotannosta, mikä on ymmärrettävää, sillä onhan hänen farminsa yksi suurimmista alallaan. Täyttävän lounaan jälkeen siirrymme kirjastoon, jossa ei tosin ole enää painettuja kirjoja antiikin tapaan. Kaikki on vain pelkkää virtuaalista rekvisiittaa. Istumme raukeina upottaville plyysillä verhoilluille nojatuoleille. Minua nukuttaa enkä oikein jaksa seurata keskustelua. Yritän kuitenkin pysyä hereillä ja näyttää ikään kuin olisin hyvinkin kiinnostunut puheenaiheista. Yllättäen piristyn kuullessani Rexin esittämän kysymyksen.

- Herra Tiffa…

Rene nostaa etusormensa pystyyn kuin herättääkseen huomiota.

- Rex, ystäväiseni, kutsu toki minua Reneksi.

Rexin kasvoille ilmestyy jälleen poikamainen hymy ja hän nyökkää.

- Rene, miten olette tutustuneet mestari Bomfeliin?

Vanhus, vai pitäisikö tuota äkkinuorta kutsua nuorukaiseksi, nojautuu taaksepäin ja nostaa kätensä rinnan tasolle sormet toisiaan vastaan muodostaen kuvaannollisen kolmion eteensä.

- Se on pitkä tarina…

Rex innostuu.

- Jaksamme kyllä kuunnella.

Renen silmät sulkeutuvat hetkeksi.

- Hyvä on. Kaikki alkoi - korjaa Bomfel, jos olen väärässä - vajaat kaksisataa vuotta sitten. Mutta ennen kuin kerron meidän kahden historian, teidän on tunnettava eräs toinen historiankertomus, joka juontaa juurensa vielä kauemmaksi, tuhansien vuosien, ehkäpä yli kymmenentuhannen vuoden taakse. Me kaikki tunnemme ainakin jonkin verran Maan vanhaa historiaa. Historiankirjoitukset eivät kuitenkaan kerro koko totuutta, ja näin on tarkoituskin. Koska noista ajoista on jo hyvin pitkä aika eivätkä menneet tapahtumat ole enää salaisuuksia, voin kertoa teille esivanhemmistani. Sukuni on vähintäänkin yhtä vanha kuin tunnettu historia. Esivanhempani elivät paljon ennen nykyisen ihmiskunnan syntyä. He kutsuivat itseään jumalallisiksi juomanlaskijoiksi ja he elivät modernissa yhteiskunnassa samaan tapaan kuin me nykyään elämme. Sivistys, tiede ja tekniikka olivat kehittyneet heidän aikanaan jo erittäin korkealle.

Julkaistu lauantaina 3.11.2018 klo 14:54 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 278
Seuraava
Jadetanssi - osa 280