Jadetanssi - osa 114

Vartijajoukko katoaa Kauko hallussaan ruumahallin ovesta käytävään. Rex ei ehdi heidän peräänsä vaan joutuu palaamaan takaisin lentoaluksellemme.

- He olivat nopeampia. Meidän täytyy pelastaa Kauko!

Bomfel sammuttaa helipumpperin moottorit, ja kone laskeutuu takaisin ruuman pohjalle. Hieman pettyneinä poistumme aluksesta ja palaamme ruumahalliin. Seisomme sen oven edessä, josta näimme Kaukon ja kaappaajien menevän. Kuten melkein kaikki ovet tässä pilvilinnassa niin myös tämä ovi on pelkkää metallipintaa. Siinä ei ole lukkoa eikä näkyvää avauslaitetta. Tutkimme tuloksetta ovea. Havaitsen syrjäsilmälläni liikettä hallin perällä ja huikkaan.

- Hei! Katsokaa tuonne!

Käännymme käteni osoittamaan suuntaan. Kolme suurehkoa palloa lähestyy meitä ilmassa leijuen. Ne säkenöivät samanlaista sinistä sähkövaloa, jota näimme aikaisemmin sauvojen taistelussa. Kipinöinti synnyttää vaimeita paukahteluja ja rasahduksia. Arvioisin, että väritykseltään mustat pallot ovat läpimitaltaan parikymmentä senttiä. Ne piirittävät meidät ja kiertelevät ympärillämme uhkaavasti. Tiivistämme ryhmäämme, kunnes selkämme ottavat kiinni toisiaan. Pian ovi takanamme avautuu ja siellä seisoo musta Hälk Folsanin hahmo vierellään kaksi huppupäistä vartijaa. Sähköinen ääni antaa meille käskyn, jota emme voi vastustaa.

- Seuratkaa!

Pallot lähestyvät meitä, emmekä voi muuta kuin astua ovesta sisään ja seurata käskyttäjiämme. Ovi sulkeutuu ja uhkaavat pallot jäävät sen taakse ruumahalliin. Hälk Folsan johtaa seuruettamme ja vartijat seuraavat tiiviisti perässämme. Kiertelemme sokkeloisia käytäviä ja tulemme jonkin ajan kuluttua suureen lasiseinäiseen saliin, jossa olemme olleet ennenkin. Kauko istuu salin reunalla kaksi vartijaa ympärillään. Fatima seisoo tutussa haara-asennossa salin keskellä ja raivoaa.

- Alan kyllästyä jatkuvaan karkailuunne!

Vartijat tuuppaavat meitä eteenpäin. Hälk Folsan seisahtuu Fatiman vierelle ja vie kätensä ristiin ja hihojen sisään ja laskee päänsä painuksiin. Fatima jatkaa höyryämistään.

- Annan teille viimeisen mahdollisuuden. Tuotte minulle jadepatsaan tai annan purkaa koneenne viimeiseen mutteriin asti. Kun patsas on minulla, saatte lähteä tiehenne.

Rex vastaa harmistuneena ilkeälle vainoajalle.

- Hyvä on, Fatima, sinä voitit. Saat patsaan, kunhan päästät meidät menemään.

Julkaistu torstaina 3.5.2018 klo 16:58 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 113
Seuraava
Jadetanssi - osa 115