Jadetanssi - osa 90

Katseemme kiinnittyy Kaukon etusormen suuntaan. Kauempana hallin perällä on nostettu ylös turbiini, joka roikkuu vahvojen kettinkien varassa. Turbiinin alapuolella avautuu ammottava aukko lattiassa. Leijailemme generaattorin luokse ja tutkimme mahdollisuuttamme paeta turbiiniaukon kautta. Pommipalloja lentää yhä enemmän halliin ja iskut lentokoneeseemme tihentyvät. Rex saa idean.

- Mestari Bomfel, ohjaa helipumpperi turbiinin yläpuolelle! Asetan ketjuihin räjähdyspanokset. Sukellamme tuohon aukkoon ja tukimme sen putoavalla turbiinilla.

Hurja suunnitelma saa kannatusta vanhaa sananlaskua mukaillen yli puoluerajojen. En tosin tiedä, mitä sanonta tarkoittaa, mutta eiköhän siihenkin löydy selitys globaaleista kollektiivimuisteista. Rex antaa ohjeita mestarille.

- Avaa lattialuukut!

Rex asettuu sinkonsa kanssa lattialuukun reunalle ja tähtää ketjuun tahmapanoksen, jossa on aikaräjähde. Räjähde on säädetty laukeamaan viiden minuutin kuluttua, joten suotavaa olisi, että Rex ehtii ampua panoksen kaikkiin neljään teräsketjuun ennen ensimmäisen räjähtämistä. Toistaiseksi toinen ja kolmas panos ovat osuneet maaleihinsa. Juuri kun neljäs lataus on tähtäimessä, helipumpperiin osuu jälleen pommipallon isku, joka horjuttaa alusta. Rexin ammus viilettää ketjun ohi. Kauko on seurannut räjähdepanosten ammuntaa kanssamme, mutta kauhistuu laillamme ohilaukausta.

- Rex, meillä ei ole enää aikaa! Suljen lattialuukut!

Joudumme tyytymään kolmen ketjun räjähdykseen toivoen, että raskas turbiini katkoo viimeisen ja valtava kone putoaisi aukon peitteeksi. Luukku sulkeutuu ja asetumme jälleen istuimiimme. Bomfel ohjaa suuren lentokoneemme notkeasti turbiinin alle. Lenturi syöksyy hurjalla ja kiihtyvällä nopeudella ammottavaan kitaan, jonka halkaisija on äkkiseltään arvioituna ainakin kymmenen metriä. Laitteemme mahtuu syöveriin helposti, joskaan ylimääräistä tilaa ei juurikaan jää virheliikkeille. Kuulen kolme peräkkäistä jymyä yläpuoleltamme, kun räjähdepanokset laukeavat ja turbiinia kannattelevat ketjut katkeavat. Turbiini jää hetkeksi keikkumaan vain yhden ketjun varassa, mutta putoaa pian suuaukkoon tavattomalla rysähdyksellä. Tunneli pimenee. Saavutamme veden pinnan ja sukellamme putkeen virtauksen kuljetettavaksi. Jatkamme matkaamme vesiputkessa. Helipumpperi vaappuu puolelta toiselle kohisevan kosken vietävänä. Perätutkamme vilkuttaa kahta valkoista pistettä. Emme jääneet ilman seuraa.

Julkaistu perjantaina 6.4.2018 klo 17:08 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 89
Seuraava
Jadetanssi - osa 91