Jadetanssi - osa 20

- Herra Orrow, toimeksiantonne on sangen mielenkiintoinen ja jos vain liikekumppanini hyväksyvät tehtävän, niin eiköhän tästä diili synny, vai mitä mieltä te olette Miina ja Kauko?

Miinan kasvoille leviää hymy ja hän näyttää selvästi innostuneelta annetusta haasteesta. Miinalta tulee sen enempää harkitsematta myöntävä vastaus. Rex kääntyy Kaukon suuntaan ja saa sieltä niin ikään hyväksyvän nyökkäyksen. Minulta ei kysytä mitään, ja tunnen olevanikin ulkopuolinen koko asiassa. Tom nousee ja lyö kättä päälle etsiväkolmikon kanssa. Antiikkimiehestä näkee, että hän on helpottunut. Pariskunta poistuu toimistosta ja me jäämme keskenämme pohtimaan seuraavia liikkeitämme. Kauko esittää oikeutetun kysymyksen.

- No Rex, mistä aloitamme?

Kolmikko istahtaa ison pöytänsä ääreen. Miina pyytää minua seuraansa ja niin minäkin sitten saan arvopaikan ja peräti vielä pöydän päädyssä eli siellä niin sanotulla puheenjohtajan paikalla.

- Kumppanit, tehän tunnette hyvän ystäväni Kerttulin.

Miina esittelee minut ja hieman ujostellen katseeni käy ensin Rexin sinisiin silmiin ja sitten seuraavaksi kohtaan Kaukon tyynen olemuksen.

- Ehdotan, että Kerttuli tulee avustajaksemme. Hän saa auttaa meitä selvittämään jadepatsaan kohtalon ja selostaa tämän romaanin lukijoille tapahtumien käänteitä. Tiedän, että hän vapaana toimittajana on hyvä siinä tehtävässä.

Sekä Rex että Kauko hyväksyvät Miinan ehdotuksen, ja niin ryhdymme laatimaan suunnitelmaa. Rex jatkaa.

- Niin, emme tiedä oikeastaan juuri mitään tästä tehtävästä, mutta saimme sentään joitakin johtolankoja. Tiedämme vain, että kallisarvoinen taide-esine on siis varastettu. Lisäksi tiedämme, että epäilty varas näyttäisi aasialaiselta.

- Aloitammeko kiinalaiskorttelista?

Kauko heittää kysymyksen väliin. Rex ei pidä ajatusta lainkaan huonona. Koska muitakaan vinkkejä dilemman ratkomiseen ei ole, niin sieltä lienee syytä aloittaa, Rex tuumailee ääneen.

- Menemme heti maanantaina aamupäivällä kiinalaiskortteliin tapamaan mahtavaa Mai Beitä. Hän saattaa tietää jotain salaperäisestä naamioituneesta ryöväristä.

Nyt tiedämme ensimmäisen etapin. Kauko muistuttaa, että jos emme pääse maanantaina asiassa eteenpäin, joudumme tyhjin käsin palaamaan toimistoon häntä koipien välissä.

Julkaistu lauantaina 20.1.2018 klo 12:48 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 19
Seuraava
Jadetanssi - osa 21