Jadetanssi - osa 71

Lyhyen keskustelun jälkeen Rex pyytää tuumaustaukoa ja lupaa palata asiaan, mikäli päätämme ryhtyä koulutukseen. Sihteeri painelee päätelaitteensa kosketusnäyttöä ja tokaisee lyhyesti.

- Kuten haluatte, hyvää illanjatkoa.

Tanakka mies nousee ja katoaa sivuoven kautta. Samalla huoneeseen astuu seurassamme hetki sitten ollut pitkä miehemme, joka kehottaa meitä jälleen seuraamaan. Meidät ohjataan nyt toista reittiä mutkaisia kierreportaita pitkin takaisin kannelle. Seisomme keskusbulevardilla, jonka vastakkaisella puolella loistaa tuttu valokyltti ja kahvila Bar Mycka. Jäämme hiljaiselle iltaterassille istuskelemaan. Baarissa ei ole ketään ja kannellakin on tyyntä. Väki taitaa enimmäkseen olla areenalla illan ottelua seuraamassa, mikä sopii meille vallan hyvin. Miina aloittaa keskustelun.

- Näittekö? Se etsimämme jadepatsas on täällä!

Kaukokin on innoissaan.

- Niin, meidän tarvitsee vain käydä hakemassa se sieltä ja palata takaisin Blandannaniin. Tom Orrow on varmasti hyvillään ja onnellinen saadessaan taideteoksensa takaisin.

Miina jatkaa.

- Niin ja saamme tehtävämme päätökseen.

Rex ei ole samaa mieltä.

- Rauhoittukaa! Kaikki näyttää aivan liian helpolta.

Kauko yrittää tyynnytellä.

- Mitä enää mietit, Rex? Näithän itsekin, että kapistus on täällä.

Rex epäröi ja hänen kasvoillaan on epäilyksen merkit.

- Kyllä, kyllä, mutta jokin tässä asetelmassa häiritsee minua, mutta en nyt oivalla mikä.

Rex näyttää rauhattomalta, kun taas Miina ja Kauko tilaavat meille porejuomaa ikään kuin voiton merkiksi. Kello käy kohti keskiyötä ja kömmimme takaisin hotelliin yöpuulle. Tuijotan unettomana kohti kattoa ja mietin, miksi Rex vaikutti niin levottomalta, vaikka tehtävämme näyttäisi tulevan päätökseensä. Ajatukset pyörivät päässäni, mutta uni sumentaa aivotyöni, ja nukahdan pitkän päivän päätteeksi.

Heräämme uuteen aamuun ja keskustelemme ruokapöydässä eilisestä havainnostamme. Rex vakuuttuu lopulta, että patsas on löydetty ja tarvitsee vain viedä takaisin omistajalleen. Ilmaan jää joka tapauksessa useita avoimia kysymyksiä. Rex kysyykin oikeutetusti, miksi esimerkiksi Bomfel ohjasi meidät Mustaan Maahan etsimään jadepatsasta.

Julkaistu Thursdayna 15.3.2018 klo 17:01 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 70
Seuraava
Jadetanssi - osa 72