Jadetanssi - osa 203

Säpsähdän kuullessani taas varoitusäänen, joka tällä kertaa kaikuu korvissani aiempaa selkeämpänä, kiitos näiden vastamelukuulokkeiden. Mestarin metallinen ääni kuuluu kuulokkeistani.

- Fatima on tulossa meitä kohti! Kytken plasmakilven päälle.

Ohjaamon tuulilasi muuttuu sinertäväksi, kun suojakilpi peittää kulkupelimme. Seisahdumme laakean laakson pohjalle. Näen ikkunasta, miten pienempi kulkuväline tulee meitä vastaan ja pysähtyy lyhyen matkan päähän. Kuulokkeista kuuluu tasaisin väliajoin vaimea piipahdus. Jotain jännittävää on tapahtumassa. Äänimerkin taajuus kasvaa ja turvavaljaat putoavat yllemme kiristyen hienoisesti. Mestari selostaa tapahtumia.

- Fatiman aluksesta on laukaistu elektromagneettipulssi. Meillä ei ole hätää, sillä suojakilpemme ottaa sen vastaan. Imaisen siitä samalla energialatauksen akustoomme. Kiitoksia vain, Fatima, jo etukäteen tästä energiapakkauksestasi!

Meitä alkaa huvittaa. Mestari osaa ottaa rennosti vakavan tilanteen. Äänimerkkien väli lyhenee lyhenemistään, kunnes kuulen yhtäjaksoisen äänen. Ohjaamon tuulilasissa välähtää ja latausmittarit heilahtavat hetkeksi keltaiselle ja palaavat sitten vihreälle alueelle osoittamaan aiempaa suurempaa energialataustasoa. Mestari vastaa samalla mitalla.

- Ammun tahmasekoitteen Fatiman alusta kohti. Se on eräänlaista liimaa, joka tunkeutuu kaikkialle ja pysähtyessään alkaa laajeta tukkien kaikki mahdolliset raot ja seisahduttaen liikkuvat osat.

Automme ulkopuolelta kuuluu lyhyt suhahdus, kun tahmapanos lähtee matkaan. Päästyään noin puolimatkaan Fatiman aluksesta nousee suppilo, joka ikävä kyllä ottaa panoksemme vastaan imuroiden sen sisuksiinsa aiheuttamatta toivottua tuhoa. Mestarikin taitaa mennä sanattomaksi.

- Hmmm… Tuota en tullut ajatelleeksi. Meidän lienee parasta ryhtyä suoraan toimintaan.

Helipumpperi nytkähtää liikkeelle. Samoin tekee Fatiman kulkuväline. Takaa-ajo näemmä jatkuu. Vauhtimme kiihtyy entisestään yrittäessämme tavoittaa Fatimaa. Jahtaamamme alus on omaamme paljon pienempi ja siten myös ketterämpi. Iso helipumpperi ei liiku yhtä notkeasti karkeassa maastossa kuin Fatiman ajoneuvo, joka näyttäisi melkein kuin liitävän vähän maanpinnan yläpuolella. Mestari selostaa toimiaan.

- Käynnistän turbon. Saamme tuon pikkualuksen kohta kiinni.

Turvavaljaani kiristyvät ja vetävät minut tukevasti tuoliin. Vauhtimme nousee ja lähestymme nopeasti edellä kulkevaa alusta. Olemme jo aivan sen kintereillä, kun ulkopuolelta kuuluu kolahduksia.

Julkaistu perjantaina 10.8.2018 klo 18:31 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 202
Seuraava
Jadetanssi - osa 204