Jadetanssi - osa 261

Helipumpperin sisällä on vaikeaa suunnistaa, kun kaikki on väärinpäin. Kapuamme rahtitilaan seinään kiinnitettyjä tikkaita pitkin. Irtonaiset tavarat ovat lennelleet sinne tänne, mutta suurin osa niistä on pysynyt hyvin paikoillaan, sillä säilytystilat on suunniteltu vauhdikasta menoa silmällä pitäen. Rahtitilan peräseinällä on ovi, jota en ole kertaakaan vielä nähnyt avattavan. Tilanne vaikuttaa jännittävältä. Oven takana on pieni huone, jonka keskellä on omituinen laite, joka ulkomuotonsa perusteella näyttäisi olevan jonkinlainen pora tai kaira. Rex ehättää ensimmäisenä kummastelemaan ääneen moista laitetta.

- Mestari, mikä tämä kone on?

Annetaanpa mestarin itse selittää.

- Katsokaapa, tämä laite on jääkaira.

Kauko hämmästyy.

- Jääkaira? Mitä sillä tehdään?

Mestari kääntyilee ikään kuin kohdistaisi katseensa kysyjään. En koskaan tiedä, missä asennossa tuon kyborgin ajatukset ja kamerat ovat, kun ulkoapäin ei pysty päättelemään niiden asentoja.

- Tavallisesti jääkairaa käytetään poraamaan jäähän reikä, jolloin päästään käsiksi jään alla olevaan veteen. Voidaanpa syntynyttä avantoa käyttää muuhunkin tarkoitukseen, kuten pakoreitin puhkaisuun.

Oto haluaa muiden tavoin tietää mestarin suunnitelmista.

- Mitä aiot nyt tehdä jääkairalla? Eihän täällä vuoristossa ole jäätä lähimaillakaan.

Taas peltilaatikko kääntyy osoittaakseen vastauksen Otolle.

- Terä on erittäin vahva ja sillä saa reiän aikaiseksi vaikka teräkseen. Avaan kohta lattialuukuun… tai siis kattoluukun ja kairaan aukon roistojen lentoalukseen. Sitten ujutan räjähteen aluksen sisään ja tuhoan sen destruktiopanoksella. Kaikki käy hyvin nopeasti, sillä tämä on tehokas pora, ja minulla on tässä panos valmiina.

Kuulostaa hurjalta suunnitelmalta. Miina hieman epäröi.

- Syntyykö räjähdyksen seurauksena uhreja?

Mestarilla on heti vastaus valmiina.

- Ei suinkaan! Destruktiopanos hajottaa vain elotonta materiaa. Oletteko valmiit?

Nyökkäilemme sanattomina. Odotamme kaikki suurta show-esitystä, mutta oikeasti tässä on tosi kyseessä. Mestari kehottaa meitä ottamaan kuulosuojaimet kaapista. Lattia- tai siis kattoluukku avautuu. Pora vingahtaa käyntiin ja alkaa pyöriä silmitöntä vauhtia.

Julkaistu sunnuntaina 14.10.2018 klo 14:46 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 260
Seuraava
Jadetanssi - osa 262