Jadetanssi - osa 191

Taistelu näyttää olevan ohi, ja uskaltaudun nousemaan kontin takaa. Bomfel on leikannut robotin hienon puvun ja paidan kahtia ja avannut metallisen rintalastan. Mestari pitää kädessään suurta metallimöhkälettä.

- Tämä on virtalähde. Auttakaa minua irrottamaan tämä noista kahdesta.

Rex ja Kauko riisuvat robotin takin ja paidan sillä aikaa kun mestari ja Oto repivät keskimmäisen vaatteet riekaleiksi. Sieltäkin irrotetaan virtakoneisto samoin kuin kolmannestakin koneesta. Mestari pakkautuu taas kuutionsa sisään. Luulen, että hän huokaisee helpotuksesta, vaikka mitään sellaista hänestä ei selville saakaan. Joka tapauksessa Bomfel rullaa keskelle ruumaa ja pysähtyy.

- Taisimme tehdä ne vaarattomiksi.

Katselemme romuttuneita robotteja lattialla. Jokainen haluaa huilata hetken kamalan tuoksinan päätteeksi. Yhden robotin aurinkolasit ovat pudonneet. Niiden takana on silmien tilalla kaksi kameraa, kuten arvata saattaa. Näky on häijy. Rex epäilee vielä jotain.

- Meidän on varmistuttava, että nämä koneet ovat nyt todella sammuneet.

Alamme tutkia laitteita, jotta löytäisimme mahdollisen varavirtalähteen. Sitten mestari oivaltaa.

- Ehdotan, että upotamme nämä veteen. Mikään elektroninen laite ei kestä vettä… ainakaan kovin pitkään.

Raahaamme robotinraadot pesutilaan, jossa pumppaamme koneiden avonaisesta rintaluukusta letkulla vettä niiden sisään. Muutamat kipunoinnit kielivät jäljellä olevista sähkövarauksista. Koneet taitavat lopulta sammua, kun rätinät päättyvät. Vietyämme romut takaisin ruumaan palaamme kapyysiin rauhoittumaan. Miina istuu vierelleni. Tunnen, miten hän tärisee vieläkin jännityksestä. Oto on innoissaan, kun on saanut toimintaa ja säpinää. Kauko tiedustelee jatkosuunnitelmia.

- Mitä nyt teemme tarkastajille?

Mestarilla on jo suunnitelma valmiina.

- Dumppaamme koneet viidakkoon. Meidän on päästävä niistä eroon.

Miinakin esittää oman huolensa.

- Mitä, jos joku alkaa kysellä näiden tarkastajien perään?

Rex yrittää vastata.

- Varmaankin joku nämä robotit omistaa ja alkaa olla huolissaan, missä ne liikkuvat. Olen mestarin kanssa samaa mieltä, että hävitämme robotit.

Raivaamme romut ruumasta ja jätämme ne kauemmaksi viidakon syvyyksiin, jotta ne eivät tule heti vastaan tien vieressä.

Julkaistu sunnuntaina 29.7.2018 klo 14:37 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 190
Seuraava
Jadetanssi - osa 192