Jadetanssi - osa 187

Kyyhötämme hieman pelokkaina tai oikeammin jännittyneinä kapyysin pöydän takana. Tuijotamme kohti kapyysin oviaukkoa, ja samalla mestari Bomfel rullaa ohi kohti ohjaamoa. Miina huikkaa.

- Mestari! Olemme täällä!

Bomfel palaa kapyysin ovelle. Miina kysyy huolestuneena.

- Mitä siellä alhaalla on tapahtunut?

Mestari rullaa sisemmäksi, ja uskallamme nousta pöydän takaa.

- Lamautin Boun ja Eekin. He ovat poissa pelistä ainakin jonkin aikaa tai niin kauan kuin robottien uudelleenkäynnistys kestää eli meillä ei ole hetkeäkään hukattavana.

Mestarikin on saanut selville, että tapahtumatarkastajat ovat koneellisia hahmoja. Nousemme ja siirrymme mestarin seurassa ohjaamoon. Rex ja Kaukokin ovat kuulleet mestarin saapuneen. Rex kysyy huolestuneen oloisena.

- Mestari, mitä teemme seuraavaksi?

Bomfel on jo ohjaintaulujensa luona ja vastaa painellen samalla nappuloita.

- Tarkastajaroboteista on päästävä eroon mahdollisimman pian ja meidän on lähdettävä pakoon. Rex ja Kauko, ottakaa alakaapista ionisointitähtäimet. Niillä voitte lamauttaa robotit tarvittaessa. Robotit on jotenkin tehtävä vaarattomiksi, mutta pelkillä ionisointitähtäimillä se ei onnistu.

Ohjaamossa vingahtaa vaimea äänimerkki, jonka sävelkorkeus nousee korvin kuulemattomaksi ja katoaa lopulta kokonaan. Katsomme lattialle, jossa Kers on käynnistymässä uudelleen. Bomfel jakaa tehtäviä.

- Rex ja Kauko! Nopeasti! Muut kaksi tarkastajakonetta ovat myös käynnistymässä tai jo käynnistyneet. Menkää rahtitilaan ja lamauttakaa ne uudelleen!

Rex ja Kauko säntäävät alas ruumaan. Otolle ei tarvitse antaa ohjeita, sillä hän ottaa teleskooppisauvansa taas esille. Sähköiset virtaukset säkenöivät kepin päästä ja työntäessään sen jälleen kiinni robotin otsaan valuvat elektromagneettiset säteet koneen kehoa pitkin aina jalkateriin asti. Kone tuntuu sammuneen, kun Oto nostaa sauvansa ja sammuttaa sen. Joudumme heti yllättymään, kun Rex ja Kauko palaavat takaisin ohjaamoon. Rexillä on huonoja uutisia.

- Mestari!

Miehemme ovat nostaneet kädet ylös, ja heidän takanaan tulevat Bou ja Eek täysissä konevoimissa. Näyttää nyt siltä, että mestarin lamaannuttamat robotit ehtivät sittenkin käynnistyä uudelleen.

Julkaistu keskiviikkona 25.7.2018 klo 17:51 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 186
Seuraava
Jadetanssi - osa 188