Jadetanssi - osa 183

Matkaamme viidakon läpi epäkuntoista tietä pitkin. Kummastelemme yhä tutkimusaseman yllä lennellyttä laitetta ja ennen kaikkea lentäjien tarkoitusperiä. Pitkään emme saa matkata rauhassa, sillä tutkaintietokoneemme ilmoittaa esteestä tiellä jonkin matkan päässä. Hidastamme vauhtia ja yritämme selvittää, mistä on kysymys. Pysähdymme. Mestari lähettää tutkalennokin tutkimaan estettä. Saamme suoraa videokuvaa lennokin lentäessä kohteeseen. Tien tukkeena seisoo lentolaite. Tarkemmin kun analysoimme sitä, havaitsemme, että se on se sama lenturi, joka aiemmin kierteli saaren yläpuolella. Nyt siis tiedämme, minne lentolaite katosi. Kauko esittää aiheellisen kysymyksen.

- Mitähän tämä mahtaa tarkoittaa?

Ohjaamossa vallitsee hiljaisuus. Kukaan ei osaa vastata kysymykseen, mutta juuri samalla hetkellä radiokaiuttimesta kuuluu terävä viesti.

- Huomio! Keitä olette! Tunnistautukaa!

Päämme kääntyvät nopeasti toisiamme kohtaan. Olemme yllättyneitä, mutta mestari Bomfel rientää nopeasti vastaamaan puolestamme. Tuntematon ääni jatkaa saatuaan vastauksen.

- Tulemme tarkastamaan aluksenne! Ottakaa tarkastajat vastaan!

Tilanne alkaa käydä jännittäväksi. Mitä kumman tarkastajia voi olla keskellä viidakkoa? Bomfel avaa sivuoven ja laskee rampin alas. Seuraamme ohjaamon ikkunasta silmät tarkkoina tapahtumia ajoneuvomme ulkopuolella. Tietä pitkin kiitää kolme leijuria, joiden päällä istuu mustaan pukuun sonnustautuneita hahmoja valkoisine paitoineen ja mustine solmioineen. Kasvonpiirteistä päätellen vieraat ovat miehiä, joskin mustat aurinkolasit peittävät osan kasvoista, enkä ole täysin varma. Miehet pysähtyvät helipumpperin viereen ja nousevat leijureiltaan. Kuulen kovapohjaisten kenkien kopseen, kun tarkastajat astuvat ramppia ylös sisätiloihin ja mestarin perässä ohjaamosalin puolelle. Sali on tilava, joten siellä on myös hyvä ottaa tällaiset yllätysvieraat vastaan. Miehiä nämä ovat raamikkuudestaan päätellen. Pikimustat hiukset on huoliteltu ja kyllästetty jollakin hoitoaineella, kun ne niin kiiltävät salin loistevalojen alla. Tarkastajat jäävät seisomaan rinnatusten, mutta keskimmäinen heistä ottaa puoli askelta eteenpäin ja toimii näköjään puhemiehenä.

- Olemme hallituksen määräämiä tapahtumatarkastajia. Tehtävämme on selvittää tapahtumien kulku sitä niin tarvittaessa.

Mestarimme rullaa hieman eteenpäin ja osallistuu keskusteluun.

- Oletteko te poliiseja?

Tarkastajien ilme ei värähdä. Oikeastaan miehet ovat täysin ilmeettömiä.

Julkaistu lauantaina 21.7.2018 klo 13:27 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 182
Seuraava
Jadetanssi - osa 184