Jadetanssi - osa 79

Laiturihalliin kävelee jostakin sisätiloista kaksi kummallisesti pukeutunutta hahmoa. Heillä on yllään jonkinlaiset sotisovat tai nykyaikaiset haarniskat. Kasvot on piilotettu muhkean kypärän kätköön ja raajat ovat ylenpalttisen raamikkaat. Oikeassa kädessä on pitkä metallinhohtoinen sauva, jonka päässä on paksumpi osa. Olennot, joiden sukupuolesta ei saa selvää, näyttävät pelottavilta ja yrmeiltä. Niiden käynti on tasaista ja konemaisen rytmikästä. Seuraamme olentojen lähestymistä, ja niillä taitaa olla määränpäänä helipumpperimme. Sivuovi kolahtaa auki, ja kuulen, miten jykevät askeleet lähestyvät ohjaamoa. Kookkaat, ainakin kaksimetriset ärjyt seisahtuvat ohjaamon ovensuuhun. Sauvat kolahtavat lattiaan samanaikaisesti.

- Seuratkaa!

Taas kuuluu tuo sama lyhyt ja ytimekäs käsky, jonka saimme vain hetki sitten, kun meidät kaapattiin metsän yllä lennellessämme. Emme voi muuta kuin totella, sillä sen verran häikäilemättömiltä nämä peltisotilaat näyttävät. Mestari Bomfel lipuu aivan kookkaiden karpaasien eteen ja me asetumme jonoon. Korstot nostavat sauvansa lattiasta ja kääntyvät synkronissa ympäri. Mietin, mihin meidät nyt viedään, ja seuraan saattajiamme ulos lentoaluksestamme isoon satama-alueeksi louhittuun kallioluolaan. Suuntaamme kohti teräsovia, joiden kautta tämä kaksikko hetki sitten tuli meitä noutamaan. Ovet avautuvat automaattisesti ja niiden takana avautuu pitkä käytävä. Vielä kerran kuljemme yksien, lähes paloturvallisten ovien kautta, kunnes saavumme kohtalaisen kokoiseen saliin. Perällä on muutaman askelman korkeudella koroke, jolla seisoo uusi tumma hahmo vierellään pienempi kumarainen olento. Lähestymme askel askeleelta, mutta meidät pysäytetään muutaman kymmenen metrin päähän korokkeen reunasta. Haarniskapukuiset kolhot kääntyvät tahdikkaasti ja siirtyvät sivuillemme seisomaan. Nelikkomme on asetettu seisomaan rinnakkain ja tuijotamme hämmentyneinä edessämme seisovaa kaksikkoa. Pidempi henkilö astuu eteenpäin valokiilaan. Vasta nyt näen tarkemmin, että pitkä hahmo onkin… mitä ihmettä… nainen! Mimmi on pukeutunut mustaan nahka-asuun ja kookkaaseen viittaan, jonka kaulus on terävästi pystyssä ja kiertää niskan. Mustat pitkät hiukset kiiltävät valokeilassa samoin kuin intohimoiset tummat silmät. Naisihminen asettuu tanakkaan haara-asentoon ja avaa suunsa.

- Tervetuloa maanalaiseen valtakuntaani! Olen Fatima Peso ja tämän salaisen imperiumin valtiatar. Herra Mandeeran tässä vierelläni olettekin jo tavanneet!

Julkaistu lauantaina 24.3.2018 klo 17:11 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 78
Seuraava
Jadetanssi - osa 80