Jadetanssi - osa 129

Pieni vihreä taideteos kiiltelee salin muutaman valospotin valossa. Gorba huomauttaa vartijasta.

- Salissa näyttää olevan vain yksi vartija. Hän istuu keskellä ensimmäisellä penkkirivillä.

Tutkimme salia tovin aikaa ja päätämme ryhtyä uhkarohkeaan tehtävään. Ukkovanhuksella on jo suunnitelma valmiina.

- Ehdotan, että otamme hovertilla ensin valokuvan lavasta. Annamme sen sitten muodostaa kuvaseinän eli kulissin vartijan ja lavan välille. Näin vartija näkee koko ajan lavan ikään kuin muuttumattomana, vaikka itse asiassa puuhaamme vaivihkaa virtuaaliseinän takana. Joku meistä saa laskeutua levitaatioasulla näyttämösillalta ja poimia patsaan mukaansa.

Kaukolla on tarkentava kysymys.

- Emmekö paljastu, kun joku huomaa patsaan kadonneen?

Gorba lienee miettinyt tämänkin jo valmiiksi, sillä vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä.

- Yksi hovertti jää patsaan paikalle muodostamaan kolmiulotteista kuvaa veistoksesta. Fatiman porukalta menee varmasti pitkään ennen kuin he huomaavat petoksen. Te olette silloin jo toivon mukaan kaukana täältä.

Siirrymme katolta vähin äänin näyttämön yläpuolelle ja pysyttelemme niin piilossa kuin vain suinkin voimme. Gorba opastaa Kaukoa laskemaan hovertin saliin. Pieni kuula vilahtaa alas niin nopeasti, ettei silmä ehdi nähdä sen liikkeitä. Välähdyksenomaisesti hovertti asettuu lavan eteen ja alkaa piirtää kuvaa näyttämöstä. Katsomossa olevat eivät huomaa huijausta. Rex pukee levitaatioasun ylleen ja leijuu hiljalleen lavalle alttarin ääreen. Vaalea kuula seuraa miestä ja asettuu patsaan eteen ottamaan siitä kuvaa. Kauko on himpun verran huolissaan ja kuiskaa.

- Gorba, oletko varma, ettei mikään voi mennä pieleen?

Vanhus vilkaisee Kaukoon ja vetää naamalleen vienon hymyn.

- Ystäväiseni, en ole varma, että tämä onnistuu, mutta meidän täytyy yrittää.

Kauko ei ole vakuuttunut.

- Onko sinulla varasuunnitelma?

Emme saa ukolta muuta vastausta kuin pään pudistelun. Gorba kääntää katseensa takaisin lavan tapahtumiin. Rex on saanut patsaan käteensä ja hovertti on asettunut sen paikalle alttaritaulun syvennykseen. Ystävämme alkaa leijua takaisin ylös pidellen arvokasta taideteosta käsissään. Olemme huojentuneita, kun Rex palaa seuraamme.

Julkaistu sunnuntaina 20.5.2018 klo 6:00 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 128
Seuraava
Jadetanssi - osa 130