Bosch VitaPower 4 - osa 1

Bosch VitaPower Series 4 MMB6174S

Sain Reviewclubilta kokeiltavaksi Bosch VitaPower Series 4 -tehosekoittimen. Olin jo jonkin aikaa suunnitellut tehosekoittimen hankintaa, mutta ostopäätöksen tekeminen on ollut vaikeaa, koska markkinoilla on niin paljon valinnanvaraa. Tarkoitukseni on alkaa valmistaa smoothieita eli erilaisista raaka-aineista, kuten marjoista ja hedelmistä tehtyjä sakeita juomia. Nyt tarjoutunut tilaisuus kokeilla laitetta ennen ostopäätöstä tuli sopivaan aikaan. Tässä artikkelisarjassa kerron kokemuksiani Boschin blenderistä. Edellä tuli mainittua muutamia uudissanoja, joille ei heti löydy suomenkielistä vastinetta. Lainasana smoothie tulee englannin kielestä, jossa sen kantasana smooth (suomeksi pehmeä) kuvaa tuotteen eli tässä tapauksessa juoman pehmeyttä. Pääte -ie on tyypillinen englanninkielisissä epämuodollisissa ja hellyttelysanoissa, kuten birdie, doggie ja sweetie. Kielitoimiston sanakirja ei tunne suomennosta smoothielle, joten sen käyttö tekstissä sellaisenaan on hyväksyttävää. Niin ikään englanninkielinen sana blender (suomeksi sekoitin) on juurtunut ainakin suomalaiseen arkikielenkäyttöön muodossa blenderi. Sanalle on hyvä suomenkielinen vastine: tehosekoitin, joka kuvaa laitetta tehokkaana sekoittimena.

Unboxing eli pakkauksen purkaminen

Tehosekoitin saapui perjantaina. Kohtalaisen kokoinen pakkaus painoi hieman yli viisi kiloa ja mahtui juuri sopivasti isohkoon, S-ryhmästä aikanaan ilmaiseksi saamaani kauppakassiin. Pakkausmateriaali oli ilahduttavasti vähentynyt sitten hullujen vuosien, kun jokainen irrallinen osa oli pakattu muoviin. Nyt pakkauksessa oli pahvilaatikon lisäksi kaksi styroksimuovista tukikehikkoa sekä yksi muovipussi lasikulhon ympärillä. Pakkauksesta sukeutuivat seuraavat osat:

  • peruslaite
  • ThermoSafe-sekoituskannu (1,5 l)
  • EasyClick-teräosa ProEdge-terästerillä
  • kansi
  • mitta-astia (enintään 50 ml)
  • syöttöpainin eli survin
  • To-Go-sekoituspullo
  • sekoituspullon teräosa
  • sekoituspullon kansi
  • käyttöohje (suomenkielinen)

Tutustuminen laitteeseen

Bosch VitaPower Series 4 vaikuttaa jämäkältä. Laite seisoo tukevasti pöydällä eikä lähde helposti esimerkiksi liukumaan. Puolentoista litran vetoinen lasikannu kiinnittyy peruslaitteeseen eli moottoriosaan tiiviisti. Samoin kannet sekä kannussa että sekoituspullossa pysyvät kiinni saumattomasti. Muovista sekoituspulloa voi käyttää myös juomapullona vaihtamalla teräosan kanteen, jossa on suljettava juoma-aukko. Kaikkiaan laite vaikuttaa laadukkaalta, mutta kierrettävä käyttökytkin eli valitsin hölskyy eikä tunnu lainkaan kiinteältä. Laitteen mukana toimitetaan monikielinen, kuvitettu käyttöohje, jossa on myös suomenkieliset ohjeet.

Ensimmäisiä reseptejä pääsee kokeilemaan esimerkiksi Boschin VitaBar-app-sovelluksella, joka itse asiassa ei ole oikea mobiilisovellus vaan aivan tavallinen selaimella käytettävä sivusto. VitaBar-app toimii siis myös pöytätietokoneen selaimella ja kätevästi myös älypuhelimessa, johon ei tarvitse asentaa mitään vaan riittää, kun selailee sivustoa puhelimen selaimella. VitaBarissa voi valita käytössään olevan tehosekoittimen, mutta nyt kokeilussani olevaa VitaPower Series 4 -laitetta ei sovelluksesta löydy. Pöytäkoneen selaimella laitevalikoima on suppeampi kuin mobiililaitteessa. Lähin vastaava sovelluksen tuntema tehosekoitin lienee Series 8 -sarjan laite, jonka voi valita vain älypuhelimessa mutta ei pöytäkoneen selaimella. Laitevalinnalla lienee merkitystä lähinnä sekoitusnopeuden valinnalla ja sekoitusajan pituudella, joskin hieman hämmentävää on myytävien laitteiden puuttuminen sovelluksen laitevalikoimasta. Käyttöohjeessa on tasan yksi urheilujuoman resepti, vaikka ohje antaa monikollisia sanoja käyttämällä ymmärtää, että reseptejä on enemmänkin.

Lähipäivinä pääsen kokeilemaan laitetta, kunhan olen ensin pessyt kaikki elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuvat osat.

Tekniset tiedot

Valmistaja
Bosch
Merkki
VitaPower Series 4
Malli
MMB6174S
Materiaali
muovi ja lasi
Väri
harmaa/musta
Korkeus
41 cm
Leveys
23 cm
Syvyys
19,5 cm
Paino
4,5 kg
Liitäntäteho
1 200 W
Jännite
220-240 V
Nopeus
enintään 30 000 kierrosta/min
Nopeusvalinnat
alhainen, suuri, sykkivä
Valmistusmaa
Slovenia
Bosch VitaPower Series 4 MMB6174S
Bosch VitaPower Series 4 MMB6174S
Bosch VitaPower Series 4 MMB6174S
Bosch VitaPower Series 4 MMB6174S

Julkaistu sunnuntaina 10.4.2022 klo 20:06 avainsanoilla laitteet ja ruoka.

Edellinen
Tunnetko Zimpler-kasinoiden toiminnan?
Seuraava
Kesäpelit