Via Miracoli

Heinäkuinen InterRail-matkani poiki muistoksi 168-sivuisen matkapäiväkirjan. Matkani teemana oli tänä vuonna Euroopan kääpiövaltiot. Noin kuukauden mittainen reissu kattoi kaikki Manner-Euroopan pienet itsenäiset valtiot. Heinäkuun alussa Helsingistä käynnistynyt seikkailu suuntasi aluksi Luxemburgiin, josta seuraavaksi matkasin Andorraan ja sieltä Välimeren yli Italian puolelle. Italia on siitä erikoinen maa, että sieltä löytyy vielä kaksikin kääpiövaltiota. Tutustuin Rooman sisällä olevaan Vatikaanin kaupunkivaltioon muutaman päivän ajan, jonka jälkeen matkani jatkui saapasvaltion toiselle laidalle maailman vanhimpaan demokratiaan San Marinoon. Ranska on Saksan ohella toinen Euroopan suurista maista, joilla on yhteinen raja kahden kääpiövaltion kanssa. Italian jälkeen matkani jatkui Monacoon, joka on puolestaan Etelä-Ranskan kupeessa Välimeren rannalla. Viimeisen valtiovierailuni tein tällä erää Liechtensteiniin, jonka jälkeen olikin aika palata takaisin kotiin lähes neljän viikon reissaamisen jälkeen.

Mattila, Matti: Via Miracoli

Hienosta matkasta syntyi Via Miracoli -matkakirja. Olen koonnut tähän teokseen noin pari sataa valikoitua valokuvaa matkan varrelta sekä tietysti matkakuvaukset eri kohteista. Kovakantinen kirja syntyi noin kolmessa viikossa, kun etenin joka ilta sivu sivulta kooten matkan aikana kirjoittamasta tekstimateriaalista ja valokuvista lopulta 168-sivuisen kovakantisen kirjan. Kirjan kannessa komeilee Hampurin kaupungintalon aulan seinässä oleva vedensyöksijä eli gargoili. Aulan sisäänkäynnin molemmin puolin on nimittäin koristeelliset vesialtaat, joista voi ammentaa hörppäyksen juomavettä tai huuhdella nopeasti sormiaan. Altaan yläpuolella on puolestaan upea pronssinen taideteos, joka päätyi lopulta kirjan kansikuvaksi. Kirjan nimi Via Miracoli on mukaelma italiankielisistä sanoista viaggio di miracoli, jotka sananmukaisesti tarkoittavat ihmeiden tietä tai matkaa. Matka olikin ihmeellisen hieno ja täydellisesti onnistunut, ja kun vielä muistelen Pisassa olevaa Piazza dei Miracoli -aukiota, oli mainio kirjan nimi valmis.

Kirjan signeerausta

Via Miracoli julkistettiin virallisesti maanantaina 16.9. pääyhteistyökumppanini VR:n pääkonttorissa Helsingissä. Tilaisuudessa olivat mukana minun lisäkseni VR:n InterRail-markkinointitiimi, jolle juhlallisesti luovutin signeeratun kappaleen uutuusteoksestani. Kirjan tekstejä voi lukea joko blogistani tai kirjan Facebook-sivulta. Valokuvat ovat nähtävillä Flickr-kuvanjakoyhteisössä. Valmiiseen kirjaan voi tutustua Blurb-kirjakaupassa, jossa on myös esikatselumahdollisuus. Teoksesta voi halutessaan ostaa painetun kappaleen reilulla neljällä kympillä. Tämänkaltainen värikkäästi kuvitettu ja matkakertomuksilla täydennetty opus on oivallinen muisto erinomaisesta reissusta ympäri Eurooppaa ja tuskin jää viimeiseksi.

Mattila, Matti

Via Miracoli

ISBN
978-952-6700-49-6
Kustantaja
Annorlunda Mediatuotanto Oy

Julkaistu lauantaina 21.9.2013 klo 10:21 Kirjat-luokassa avainsanoilla kirjallisuus ja matkailu.

Edellinen
Koskenlaskija - osa 167
Seuraava
Ametistin kirous