Mutakakku mämmillä

Mutakakku
Kuva
Alpha

Mämmi kuuluu suomalaiseen pääsiäispöytään. Monet nauttivat mämminsä ripauksella sokeria ja lorauksella maitoa tai kermaa. Mielestäni parhain yhdistelmä syntyy kuitenkin vanhan ajan vaniljakastikkeella. Mämmi maistuu todella herkulliselta vaniljakastikkeen kanssa, mutta voipa tästä maukkaasta mallas-ruispuurosta nauttia muillakin tavoin. Yksi erikoisimmista resepteistä lienee mutakakku, jonka yhtenä ainesosana on mämmi. Kovin hallitseva mämmin maku ei tässä leivonnaisessa ole, sillä tummaa puuroa käytetään taikinaan vain puolitoista desilitraa eli pikkuruisen jälkiruokakulhollisen verran. Tätäkin herkkua voi maiskutella ihanan vaniljakastikkeen kera.

Mutakakku mämmillä

16 annosta
  • dl mämmiä
  • 2 dl sokeria
  • ¼ dl perunajauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 150 g voita
  • 150 g taloussuklaata
  • 100 g mantelijauhetta
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Levitä leivinpaperia irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Sulata voi miedolla lämmöllä isossa teräskattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää sokeri ja kananmunat vatkaten samalla sähkövatkaimella. Lisää mämmi seokseen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Kaada taikina vuokaa ja tasaa pinta. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kakun pitää jäädä keskeltä tahmeaksi ja taikinamaiseksi. Laita kakku jääkaappiin ja anna sen tekeytyä ennen tarjoilua. Tarjoile kakku esimerkiksi Valion Eila vanhan ajan vaniljakastikkeella.

Julkaistu torstaina 2.4.2015 klo 18:45 Ruokaohjeet-luokassa avainsanalla ruoka.

Edellinen
Tekniikan historia 2/2015
Seuraava
Raamattu-elokuva