Karibia 2012 - osa 8

Aamupäivän retkemme Grenadassa oli mielestäni paras tähän mennessä. Kaikki ekskursiot olivat olleet erittäin hyviä, ammattimaisesti ja erinomaisesti organisoituja eikä yhdellekään retkelle ollut moitteen sijaa. Vaikka tämänpäiväinen ekskursio oli puolisen tuntia myöhässä, ehdimme mainiosti takaisin laivalle ja vapaa-aikaakin jäi itse järjestämälleni kaupunkikierrokselle. Neljään tuntiin oli saatu mahtumaan paljon ohjelmaa ja valokuvauspysähdyksiä oli runsaasti. Sääennusteen lupaamaa sadetta ei tullut iltapäivällä emmekä kastuneet matkan aikana.

Kaupunkikierros

Kuva
Matti Mattila

Retken jälkeen tein omatoimisen kierroksen St. George’s:in keskustassa. Sunnuntai oli tässä katolisessa maassa pyhäpäivä aivan kuten muuallakin länsimaissa. Kaupat olivat suurimmaksi osaksi kiinni. Kapeat, mutta paikoitellen erittäin jyrkät kadut ammottivat tyhjyyttään. Monet kaupungin rakennukset olivat kärsineet vuoden 2004 luonnonkatastrofista, kun hurrikaani Ivan oli tehnyt tuhojaan saarella. Osa rakennuksista oli edelleen korjaamatta ja ilman kattoa säiden armoilla. Jossakin kajahteli taas Lontoon Big Benistä tuttu kellotornin melodia, mikä muistutti Grenadan historiasta ja entisestä isäntämaasta Isosta-Britanniasta.

Kuva
Matti Mattila

Kierreltyäni aikani kaupungin autioita katuja käännyin takaisin satamaan. Terminaalin edessä univormuun pukeutunut tyylikäs vanhempi mies huusi minulle: "Taksi!" Kiittelin ystävällisesti tarjouksesta, mutta kerroin olevani menossa jo takaisin laivalle. Jäimme kuitenkin kadunvarteen hetkeksi rupattelemaan ja vaihtamaan ajatuksia Grenadan virallisella kielellä englannilla. Paikallinen väestö tuntui olevan kovin ystävällistä ja varmasti he itsekin tiesivät, että risteilylaivojen turistit tuovat vaurautta saarelle, joten matkailijoita oli syytä kohdella vieraanvaraisesti. Päivä Grenadassa oli lopulta poutainen ja onneksi puolipilvinen, mikä piti lämpötilan siedettävällä noin 27 asteen tasolla.

Ilta laivalla kului värikkään ohjelman parissa. Retki- ja kohdeinfossa piipahdimme jo etukäteen tutustumassa seuraavan päivän kohteeseemme Fort-de-Francen kaupunkiin Martiniquen saarella. Illan ratkiriemukas ohjelma sisälsi hauskan muotishown. Laivan henkilökunta esitteli KC-muotia ja rentoja loma-asukokonaisuuksia pilke silmäkulmassa. Nautilus Loungeen oli kokoontunut melkein koko risteilyvierasjoukko seuraamaan catwalkilla astelevia muotimalleja. Laivamme jätti Grenadan taakseen iltaseitsemältä ja suuntasi kohti seuraavaa satamaa Martiniquella.

Julkaistu perjantaina 30.3.2012 klo 17:15 avainsanoilla loma ja matkailu.

Edellinen
Karibia 2012 - osa 7
Seuraava
Karibia 2012 - osa 9