Karibia Verde

Karibia Verde on matkapäiväkirja risteilystäni Itä-Karibian saaristossa ja sieltä Atlantin valtameren yli Kap Verdelle maaliskuussa 2012. Olin varannut kiehtovan Kristina Cruises -risteilyn hyvissä ajoin jo viime vuoden puolella ja maaliskuussa koitti vihdoin lähtöpäivä. Talven pienet pakkaset Suomessa vaihtuivat lähes kahdentoista tunnin lentomatkan jälkeen tropiikin lämpöön Karibialle. Kahden viikon matka alkoi Bridgetownista Barbadokselta, josta suuntasimme seuraavana päivänä läheiselle Tobagon saarelle. Risteilylaivamme Kristina Katarina kiinnittyi Scarborough’n satamaan kauniina aurinkoisena aamuna. Tobagon kaunis aamu vaihtui hetkessä trooppiseksi kaatosateeksi ja vettä valui taivaalta kuin saavista kaataen. Noin tunnin kestänyt rankkasade oli kastellut aamun retkelle lähteneet risteilyvieraat läpikotaisin, mutta lämmin ilma kuivatti vaatteet nopeasti. Karibian kierroksemme jatkui taas seuraavana päivänä ja tällä kertaa pysähdyimme Grenadaan. Seuraavana vuorossa oli kolmannen päivän kohteemme Ranskalle kuuluvalla Martiniquen saarella. Saarihyppelymme viimeinen pysähdys Karibialla vei aluksemme Antigualle, josta alkoi kuuden päivän mittainen Atlantin valtameren ylitys.

Mattila, Matti: Karibia Verde

Ainutlaatuinen Atlantin ylitys oli puuhakasta aikaa laivalla järjestetyn monipuolisen ohjelmatarjonnan vauhdittamana. Matkustajilla oli nyt lähes viikko aikaa rentoutua tyynen meren vaisuilla aalloilla auringon lämmittäessä joka päivä ilman lähes hellelukemiin. Jotkut osallistuivat kautta aikain ensimmäiselle taidemaalauskurssille kun taas osa harrasti elokuvia tai kuntoilua laivan monipuolisessa kuntosalissa. Kristina Katarinan monet ravintolat tarjoilivat herkullisia ruokia päivittäin ja teemailloissa maukkaiden herkkujen lisäksi pääsi nauttimaan värikkäästä ja viihdyttävästä iltaohjelmasta. Meripäivien jälkeen risteilymme saapui Länsi-Afrikan rannikon tuntumaan Kap Verden saarille. Ensimmäinen pysähdyskohteemme oli Mindelon kaupunki São Vicenten saarella. Sieltä osa risteilyvieraista teki päivän mittaisen retken naapurisaarelle Santo Antãolle, jossa ihailimme henkeäsalpaavia vuoristomaisemia aina 1 300 metrin korkeudelta. Risteily jatkui taas muutaman päivän seisahduksen jälkeen. Tällä kertaa laivamme käänsi keulan kohti pääkaupunkia Santiagon saarella. Praia oli vilkas ja värikäs länsiafrikkalainen kaupunki, joka Cidade Velho -kaupungin tavoin huokui historian havinaa.

Kahden viikon unelmaloma lukuisissa eri kohteissa oli mieleenpainuva kokemus. Otin matkalla yli 2 000 valokuvaa, joista olen valinnut noin 250 matkapäiväkirjani sivuille Karibia Verde -kirja on päiväkirjanomainen teos, jossa kerron matkan tapahtumista värikkäiden valokuvien saattelemana. Kymmenillä aukeamilla on laajoja panoraamakuvia matkamme eri kohteista. Kirjassa on 142 sivua ja sen voi ostaa joko painettuna neliväriteoksena tai kätevänä e-kirjana sähköisillä lukulaitteilla luettavaksi ja katseltavaksi. Kovakantisessa kirjapainotuotteessa on puolikiiltävät sivut, jotka toistavat värikkäät valokuvat runsaina ja täyteläisinä. Elektroninen kirjaversio on pienillekin lukulaitteille optimoitu PDF-tiedosto, jonka koko on noin 31 megatavua. Iso koko johtuu luonnollisesti sadoista valokuvista, joiden tarkkuus tosin on laskettu 300 pisteestä pienille näytöille hyvin riittävään 72 pisteeseen. Karibia Verden esikatseluun voi tutustua kustantajan verkkokaupassa.

Mattila, Matti

Karibia Verde

ISBN
978-1-105-71306-4
Kustantaja
Annorlunda Mediatuotanto Oy

Julkaistu sunnuntaina 6.5.2012 klo 10:31 Kirjat-luokassa avainsanoilla loma ja matkailu.

Edellinen
Allejäänti - osa 2
Seuraava
InterRail 40 vuotta